PJM bliver en del af BILA Group

Corporate

Den hæderkronede automationsvirksomhed, PJM A/S (Poul Johansen Maskiner) bliver en del af BILA Group A/S.

 

Opkøbet af den succesfulde Odsherred-virksomhed sker for at langtidssikre væksten og styrke international konkurrenceevne. Handlen er et led i at skabe en stærk dansk aktør på det voksende marked for industriel automation. PJM fortsætter som selvstændig enhed med den nuværende ledelse.

 

BILA Group har siden starten i 1988 etableret sig som Skandinaviens førende leverandør af automatiseringsløsninger til industrielle kunder i hele verden. Opkøbet ruster den stærke danske koncern til konkurrencen med internationale aktører på det voksende marked for industriel automation. Samtidig giver det bedre muligheder for at imødekomme de aktuelle tendenser i de hjemlige industrivirksomheder, der sigter mod hurtig omstilling og stadig mere effektiv produktion.

 

”PJM leverer løsninger til en bred porteføjle af kunder i fremstillingsindustrien – primært industriel produktion bl.a. til medico-branchen. Foreningen af vores produktporteføljer og teknologiske ekspertise er en markant opgradering af de kræfter, der skal til for at få international succes. Så jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes, og glæder mig over at byde medarbejderne i PJM velkommen i BILA-familien,”

 

Jan B. Sørensen, CEO, BILA Group


Et perfekt match for nationale og lokale interesser


Hos Poul Johansen Fonden, der afgiver aktiemajoriteten til BILA Group, glæder man sig over et match, der styrker aktiviteterne i Odsherred og bevarer Poul Johansens livsværk på danske hænder.

 

”At finde en industriel køber med klare ambitioner om at drive forretningen videre til næste niveau i Odsherred, i Danmark og på den internationale scene er af afgørende betydning for en fond med så dybe rødder som vores. PJM bliver en del af et projekt, der bruger dansk knowhow til at skabe jobs, vækst og innovation,”

 

Teddy Wivel, formand for Poul Johansen Fonden af 1992.

 

Derudover uddyber Teddy Wivel at: "BILA Groups mod på at opbygge en stærk aktør på et marked i kraftig vækst, og lyst til at bygge videre på PJMs lange historie er et match, vi ikke kunne have ønsket os bedre."

 

Samtidig glæder Fonden sig over, at salget øger mulighederne for støtte til kunst og kultur i såvel Odsherred som resten af landet. Poul Johansen Fonden bevarer i øvrigt en ejerandel i PJM.


Fortsætter som selvstændig virksomhed


Under den nye ejerstruktur vil PJM fortsætte som selvstændig enhed med alle de godt 100 medarbejdere og med den nuværende ledelse ved roret. BILA vil understøtte PJMs fortsatte positive udvikling og samtidig få forbedrede vækstmuligheder og styrke koncernens tilstedeværelse både nationalt og internationalt.

 

”PJM har gennem de seneste 60 år opbygget en fantastisk familieejet virksomhed med en stærk medarbejderkultur. Vi sætter en stor ære i at få lov til at bringe de stolte traditioner videre og glæder os til at fortsætte udviklingen med alle de dygtige medarbejdere ombord. Når vi kan udnytte vores fælles viden og lære af hinanden, bliver vi ganske enkelt i stand til at præsentere kunderne for et helt unikt tilbud”, siger Jan B. Sørensen.

 

Sammen ud i verden


At handlen foregår mellem højt specialiserede virksomheder i den samme branche, skaber en reel konsolidering, der ruster koncernen til at begå sig bedre internationalt. En velkonsolideret dansk specialist vil desuden have endnu bedre mulighed for at vokse, når danske produktionsvirksomheder etablerer sig og ekspanderer i udlandet. Dermed bliver BILA Groups internationale servicenetværk også brohoved for PJMs automatiseringsløsninger til en endnu bredere marked.

 

Virksomhederne komplementerer hinanden, så vi sammen kan dække en bredere del af produktionsprocessen og logistik-flowet hos kunderne. Ved at udveksle ideer og metoder vil vi kunne udvikle endnu mere innovative løsninger, end vi kunne hver for sig. Jeg glæder mig meget til, at vi kan fortsætte PJMs positive udvikling i en ny og stærkere konstellation, siger Benny Smith, CEO i PJM.

 

BILA Group glæder sig desuden over, at placeringen i Odsherred skaber bedre fodfæste på Sjælland, hvor bl.a. medico- og farmaindustrien viser stor appetit på produktionsoptimering og hurtig omstilling til efterspørgslen, der ofte dikteres af den aktuelle samfundssituation.

 

Opkøbet af PJM A/S kommer efter at BILA Group A/S tidligere har styrket sig med opkøb af Reo-Pack, Mariager, serviceafdelingen hos Blaaholm, Esbjerg og Dan-Palletiser i Vemmelev.

 

Publiceret april 2021

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.