Konsolidering: KILDE Automation bliver en del af BILA Group

Corporate

Den Skive-baserede automationsvirksomhed KILDE Automation A/S bliver en del af BILA Group A/S. Opkøbet sker for at langtidssikre væksten og styrke den internationale konkurrenceevne for begge parter. Handlen er et led i planen om at skabe en endnu stærkere dansk aktør på det internationale marked for industriel automation. Målet med denne plan er at kunne matche kravene fra de hastigt voksende danske industrikoncerner.

 

"Det giver endnu bedre muligheder for, at vi kan udvikle os som partner til industrien og som en attraktiv arbejdsplads i Skive,"

 

Peter Friis, CEO, KILDE Automation

 

Automationshuset BILA Group A/S har i de seneste halve snes år udviklet sig til Skandinaviens førende leverandør af produktions- og logistikautomatisering til industrielle kunder. Opkøbet af KILDE Automation er et led i denne udvikling. Igennem godt 50 år har KILDE Automation været en af landets førende maskinbyggere og siden 1990erne blandt de toneangivende leverandører i automatiseringsløsninger til elektronik-, plast-, medico- og metalindustrien.

 

”Vi er stolte og beærede over at få muligheden for at drive KILDE Automation videre. Stanny Kilde startede virksomheden tilbage i 1970, og da jeg var ung var han i en helt anden liga, end jeg kunne drømme om inden for maskinbygning,”

 

Jan B. Sørensen, CEO, BILA Group

 

Jan B. Sørensen fortæller derudover: "Jeg har haft den fornøjelse og ære at møde Stanny flere gange. Udover at være et rigtig godt menneske og en blændende maskinbygger, var han også meget vedholdende i sine holdninger og evnede at skabe en stærk og veldrevet virksomhed og en række helt unikke maskiner."

 

Efter et generations- og ejerskifte i 2005 er udviklingen i KILDE Automation fortsat, så virksomheden i dag beskæftiger ca. 90 medarbejdere, der understøtter en bred vifte af industrielle kunder med automations- og robotløsninger. BILA Group overtager 100% af aktiekapitalen fra ledelsen i KILDE Automation samt SPAR VEST Fonden og den lokale investor, Bjarne Vium. KILDE Automation, der har base i Skive blot 30 km fra BILAs hovedsæde på Mors, vil under det nye ejerskab blive videreført som selvstændig enhed.

 

Vi ønsker at bevare den styrke og det fokus, der ligger i, at KILDE Automation fortsætter sin udvikling med alle sine dygtige automationseksperter, understøttet af BILA Group og vores andre specialister i søsterselskaberne, pointerer Jan B. Sørensen.

 

Muskler til mere udvikling i Skive

 

Hos KILDE Automation ser direktør Peter Friis frem i mod at fortsætte udviklingen af virksomheden under det nye ejerskab: ”Kilde Automation bliver en del af et projekt, der bruger dansk knowhow til at skabe jobs, vækst og innovation. BILA Groups mod på at opbygge en stærk aktør på et marked i kraftig vækst og lyst til at bygge videre på KILDEs omfattende kompetencer giver vide muligheder for, at vi kan udvikle os som partner til industrien og som en attraktiv arbejdsplads i lokalområdet,” siger Peter Friis, KILDE Automation.

 

Opkøbet af KILDE Automation er en fortsættelse af BILA Groups strategi om at konsolidere automationsbranchen og kommer i kølvandet på opkøbet af andre aktører i branchen, senest PJM A/S (tidl. Poul Johansen Maskiner). ”Det er nu et år siden vi overtog PJM, som med stor succes er fortsat som en selvstændig enhed, hvor ledelsen og medarbejderne udvikler virksomheden”, siger Johan Blach Petersen, bestyrelsesformand i BILA Group og uddyber: ”De store danske industrikoncerner vokser hastigt og opkøber konkurrerende koncerner i udlandet. Derfor er det vigtigt, at vi som automationspartner udvikler os til at kunne matche kravene fra disse koncerner i ind- og udland. Hvis ikke vi udvikler os, risikerer vi, at den danske fremstillingsindustri vælger store udenlandske automationsleverandører."


Dyb specialviden i mange brancher

 

De enkelte virksomheder i BILA Group specialiserer sig i automatisering rettet mod forskellige produktionsformer og kundesegmenter. For eksempel besidder KILDE Automation i dag en dyb kompetence indenfor plast- fremstillingsindustrien samt medico-industrien, Kilde vil derfor som udgangspunkt betjene kunderne i disse segmenter. Samtidig udvikler BILA Group best practice på alle relevante områder som projektstyring, systematik i maskin- og løsningsudvikling, softwareudvikling og meget mere. Målet er at kunne levere de bedste og mest konkurrencedygtige løsninger til kunderne, have tilstrækkelig kapacitet samt at kunne tilbyde service internationalt

 

BILA Group forventer en øget efterspørgsel i de kommende år, dels i kølvandet af en vis investeringstørke under Covid-19-årene og dels pga. den øgede interesse for hjemtagning af produktion eller nearby sourcing, hvor produktion flyttes fra Asien til Europa.

 

At handlen foregår mellem højt specialiserede virksomheder i den samme branche, skaber en reel konsolidering, der ruster hele BILA-koncernen til at begå sig bedre internationalt. ”Stanny Kilde og Poul Johansen startede med selskaberne KILDE Automation og PJM A/S en æra inden for maskinbygning, som i dag er berømt hos de fremmeste virksomheder både i Danmark og resten af verden. Det ønsker vi at bygge videre på, så jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes, og glæder mig over at byde medarbejderne i KILDE Automation velkommen i BILA-familien. Foreningen af vores løsningsporteføljer og teknologiske kompetencer er en markant opgradering af de kræfter, der skal til for at udbygge vores, men også vores kunder internationale succes: For jo dygtigere BILA Group bliver, jo større effektiviseringsgevinster får industrien også,” siger Jan B. Sørensen, CEO i BILA Group.


BILA er nu 11 steder i Danmark


BILA Group A/S er en moderne, dansk vidensvirksomhed grundlagt i 1988, der fokuserer på produktionsoptimering gennem automatiseringsløsninger, typisk ved hjælp af industrirobotter.

 

Udover Kilde Automation A/S har BILA Group de seneste år opkøbt PJM A/S, Reo-Pack, serviceafdelingen hos Blaaholm samt DAN Palletiser, så automationshuset i dag er til stede i Nykøbing Mors og på følgende øvrige lokationer i Danmark: Skive, Herning, Aalborg, Randers, Sønderborg, Svendborg, Varde, Mariager, Vemmelev og Fårevejle samt i Norge og Sverige. Herfra leverer BILA Group automatiseringsløsninger til en række industrier på det europæiske og amerikanske marked.

 

Automationshuset har en samlet årsomsætning i milliardklassen og beskæftiger mere end 600 medarbejdere fordelt på rådgivning, konstruktion, udvikling, implementering og efterfølgende servicering af robotanlæg. Opdelt i forretningsområderne Automation, End of Line og Service omfatter løsningerne fra BILA Group en bred palette af højteknologiske, industrielle robotanlæg, palleteringsmaskiner, selvkørende trucks mv., som hjælper til at optimere produktion og intern logistik hos en lang række producerende virksomheder.

 

Publiceret april 2022.

 

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.