Fra smedelærling til Director of Operations

Karriere

I starten af 2022 kunne vi fejre Kristian Falshøjs 20-års jubilæum hos BILA. 20 år er lang tid, og ved at være opsøgende, motiveret og ambitiøs, har Kristian selv spillet en stor rolle i sin vej til Director of Operations.

 

Kristian startede sin lange BILA-rejse i lære som smed på BILAs værksted, som han nok må indrømme, kom i stand ved lidt af en tilfældighed.


"Jeg arbejdede som arbejdsdreng hos den lokale smed i Erslev, og på det tidspunkt var der ikke flere lærepladser ledige," fortæller Kristian.


Ejeren af den lokale smed havde tidligere arbejdet på BILA, og uden at Kristian selv havde gjort noget, blev han ringet op af Per Bisgaard, der havde hørt, at Kristian manglede en læreplads. De måtte dog lige trække ansættelsen et halvt år, da Kristian var for ung til at komme i mesterlære. Men i januar 2002 starter 16-årige Kristian i lære som smed gennem de kommende fire år.  

 

Kristian har hele tiden ville noget mere, og han havde en klar plan om, at han skulle noget andet, når han var udlært.

 

"Da jeg blev udlært, havde jeg en plan om, at jeg gerne ville læse videre. Jeg blev færdig omkring nytår, og havde intentioner om at læse til produktionsteknolog den efterfølgende sommer,"

 

Kristian Falshøj, Director of Operations, BILA

 

Men da der alligevel var et halvt år til studiestart, så kunne han jo lige så godt arbejde hos BILA og tjene lidt penge. Og det var slet ikke noget problem, for der var nok at lave. Problemet opstod da det halve år var gået, for da havde Kristian tjent for mange penge til at kunne få SU under sin uddannelse. Derfor valgte han at udskyde studiestart til nytår, og han kunne sagtens få lov til at blive hos BILA indtil da.

 

Kristian er omkring de 20 år, og vi er nu i november måned, da han bliver spurgt om det ikke kunne være interessant at blive hos BLA, hvor han kunne arbejde som konstruktør og uddanne sig sideløbende.

 

"I februar året efter startede jeg som konstruktør hos BILA samtidig med, at jeg tog en Akademiuddannelse i Innovation, produkt og produktion på EUC."

 

Efter en periode som konstruktør blev Kristian lånt ud til Service Projekt, hvor han fik bygget endnu et element på sin BILA-uddannelse – nemlig projektledelse. Det blev til en permanent løsning indtil sommeren 2011, hvor Kristian rykkede over i Produktionsteknisk afdeling (PTA).

 

I sommeren 2011 var der ikke så travlt i Service Projekt, men det var der til gengæld i PTA, og med sit opsøgende sind, spurgte Kristian, om han ikke skulle hjælpe til i den afdeling. Det gjorde han så. Det hele var nyt og spændende, og der gik ikke længe inden, han blev værkfører i produktionen. Samtidig havde Kristian givet udtryk for, hvilken retning, han ønskede at gå.

 

"Jeg havde informeret om, at jeg gerne ville gå ledelsesvejen," fortæller Kristian.

 

Han var værkfører i PTA indtil 2017, hvorefter han gjorde come back i konstruktionen og tiltrådte i en stilling som Head of Mechanical Engeneering. Det var en rolle han havde indtil 1. oktober 2021, hvor han fik titlen som Director of Operations i Automation.

 

Mulighederne for udvikling og forandring i BILA har motiveret Kristian


​​​​​​​Kristians rejse i BILA, og den udvikling han har været igennem, er et glimrende eksempel på de muligheder, der findes i BILA, hvis man opsøger dem.

 

"Jeg er meget beæret over at have fået lov til at udvikle mig i BILA, men også udad til er jeg stolt over, at man har de muligheder i BILA," siger Kristian.

 

Kristian drives af forandring, og han har dyrket det med at udvikle sig. Det er også derfor, at han tilbage i 2011 gav udtryk for, at han gerne ville arbejde med ledelse, og der nævnte han, at han havde som mål at stå for driften i BILA Automation – og det er jo faktisk der, hvor han er nu. Samtidig mener han også, at man har mulighederne, hvis det er det, man ønsker.

 

"Man har selv muligheden for at skabe sin egen stilling i et vist omfang, hvor man selv kan være med til at flytte på nogle ting, hvis man gør noget for det, og det er noget af det, der har været med til at motivere mig igennem 20 år," lyder det fra Kristian.

 

Publiceret marts 2022.

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.