Fra praktik til fastansættelse i Softwareafdelingen

Karriere

I august måned 2021 kunne vi første gang byde velkommen til Daniel L. Jensen og Kaare Larsen, da de startede som Software Engineer Trainees i BILAs Softwareafdeling. De kommer fra Maskinmesterskolen, MARTEC i Frederikshavn, og har længe været fascineret af computere, robotter og automatisering. Ifølge dem selv var det et praktikforløb, hvor de både har oplevet og lært utrolig meget. 

 

Heriblandt kan det nævnes, at de har været koblet på et Grundfos-projekt, hvor de, med støtte fra deres mentor, havde til opgave at udvikle alt software til tre forskellige koncepter indenfor blandt andet palletering og stabling.

 

Det har været et megafedt projekt at få lov til at være med til. Bare det med at kunne udvikle og levere et produkt til en rigtig virksomhed, der bliver brugt til noget, er ifølge Kaare helt magisk.


En robot mellem hænderne - og de var solgt


De to herrer var nærmest ikke trådt ind på matriklen inden, de blev kastet ud i en opgave og stod med en robot i hånden – og der var de solgt. Daniel og Kaare beskriver deres praktik forløb som ’frihed under ansvar’, hvilket de begge trives vældig godt med og samtidig lever op til.

 

Kaare og Daniel fortæller, at forløbet indebærer en god kombination af at være meget selvstændig, hvor der er fri leg og kreativitet til at finde frem til den gode løsning samtidig med, at de aldrig føler sig alene, da der er god mulighed for hjælp og sparring.

 

"Det har kun været dejligt med en god portion frihed, hvor man ikke føler, at man bliver kigget over skulderen, men at man har et stort ansvar for, at der bliver leveret et færdigt produkt til deadline,"

 

Kaare Larsen, Software Engineer Trainee, BILA

 

Daniel fortæller ligeledes, at den holdning og atmosfære, der bliver skabt herude, kommer til udtryk i ens humør og engagement, hvilket har gjort deres praktik forløb til en god oplevelse.

 

Der bliver lyttet til de idéer, man kommer med og de får følelsen af, at man ikke ”blot” er praktikant, men at man er medarbejder og giver værdi for virksomheden, lyder det fra Daniel.

 

Til historien hører det også med, at Daniel og Kaare selv har været rigtig gode til at tage initiativ, prøve sig frem, søge inspiration, løsninger og spørge sig frem, når det har været nødvendigt.

 

I et positivt og lærerigt praktikforløb blev drømmen indfriet


​​​​​​​Den 3. januar 2022 havde vi glæden af at kunne byde velkommen til Daniel og Kaare som fastansat i Softwareafdelingen som Software Engineers. Allerede fra begyndelsen af deres praktikforløb, havde de en drøm om at blive fastansat. Derfor er der ingen tvivl om, at Daniel og Kaare er utrolig glade for ansættelsen hos BILA. Lige siden Kaare startede på MARTEC, har han haft en stor drøm om at arbejde med automation, programmering og softwareudvikling i en stor automationsvirksomhed som BILA.

 

Ja, det var jo en drøm, der gik i opfyldelse, kan man sige, fortæller Kaare.

 

Og det er der vel ikke noget at sige til, når man får chancen for at arbejde inden for det område, som man interesserer sig allermest for. Kaare har været meget positivt overrasket over hele forløbet, hvor man har fået mulighed for at afprøve en masse inden for programmering og softwareudvikling. Det har især betydet meget, at de har fået lov til at arbejde selvstændigt.

 

- Det har været en kæmpe personlig udvikling at få lov til at stå over for kunder helt alene. Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Det var fedt, fortæller Kaare.

 

For Daniel har det også været en rigtig stor oplevelse at være i praktik hos BILA. Transformationen fra at være studerende til at skulle ud at bruge det man har lært på skolen, har været enormt udfordrende, men samtidig rigtig spændende, og man har følt sig engageret til at møde op hver dag for at lære noget nyt - og han glæder sig til, at det bliver en permanent hverdag.

 

"BILA har været gode til at mætte ens nysgerrighed. Det gør, at man har lyst til at lære noget mere," siger Daniel og fortsætter "Det er jo fantastisk, at man får lov til at møde op hver eneste dag igen."

 

Publiceret marts 2022

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.