BILA Service runder 100 medarbejdere

Service
Service på en kawasakirobot

Det summer ekstra meget rundt om i BILAs 8 serviceafdelinger i Danmark. Det er der en helt særlig grund til: medarbejder nr. 100 er netop startet. Men milepælen siger ikke kun noget om travlheden i de enkelte afdelinger – den er også en tydelig markering af den rolle, Serviceorganisationen spiller i dag og især i fremtiden. 

 

Uden Service & Support, kan helten komme til kort

 

Spørger man Michael Andie Pedersen, Director of Global Service hos BILA A/S, er der ingen tvivl: Servicedelen fylder meget mere hos virksomhederne i dag end den gjorde for bare 10 år siden.

 

"I de sidste 10 år er virksomheder blevet langt mere afhængige af produktionsapparaternes oppetid. Står anlæggene stille, skal det fikses her og nu. Ellers kan kunderne ikke klare deres kapaciteter. I dag kører mange produktioner 24/7, og hvert minut, det står stille, tæller,"

 

Michael Andie Pedersen, Director of Global Service, BILA

 

Han bemærker samtidig, at der er sket en stor udvikling i kompleksiteten af det udstyr, der anvendes i produktionerne. Og det stiller krav til serviceafdelingen, for som Michael siger, så er udstyret aldrig bedre end den support, vi yder bagefter.

 

Det nytter ikke noget, at man som virksomhed investerer millioner i automationsløsninger, og at man så er overladt til sig selv, hvis noget ikke virker. Det er vores pligt at sikre, at maskinerne kører 24/7/365, hvis det er behovet og yde den support, kunderne ønsker og har brug for.

 

”5 minutter” før i stedet for ”5 minutter” efter

 

Forudsigelighed og fleksibilitet bliver nøgleord i forhold til fremtidens serviceydelser. Ligesom så meget andet, flytter servicedelen sig over mod en større grad af digitalisering. Og dét er en game changer. Det betyder nemlig, at vi i langt højere grad kan yde konditions- og eventbaseret service frem for kalenderbaseret vedligehold.
Den udvikling vi arbejder hen mod nu, er, at hvor man i dag kommer ”5 minutter” efter nedbruddet er sket, skal vi være der ”5 minutter” før – fordi vi kan overvåge og forudsige maskinernes tilstand. Det har stor værdi for virksomhederne, hvis vi kan ringe på forhånd og fortælle, at deres anlæg ikke performer som det plejer og de f.eks. bør tjekke en anlægsdel, udskifte en bestemt komponent eller få udført præventivt vedligehold. Det ville spare både dem og os for en masse ressourcer, fortæller Michael Andie Pedersen
En større grad af overvågning vil også påvirke den grønne dagsorden. Der er ingen grund til at kigge forbi fire gange årligt og f.eks. udskifte fedtet i et robotgear, hvis maskinen har kørt færre timer, end den plejer. I stedet for at smide fedtet ud, kan vi med konditionsbaseret vedligehold udnytte ressourcerne bedst muligt – og i så lang tid som muligt.

 

Fra 0-100

 

Hvis der er én ting de sidste tre år har lært os, så er det, at vi lever i en uforudsigelig verden. Og det stiller også krav til serviceleverandørernes omstillingsevne.
Som serviceleverandør er du nødt til at være dynamisk og fleksibel i dine ydelser, for behovet i dag er ikke nødvendigvis behovet i morgen. I BILA Service servicerer vi alt fra simpelt, mekanisk udstyr til højteknologisk, nyudviklet automationsudstyr – og hver eneste gang tilpasses servicen til virksomhedens produktion og behov. Kapaciteten i de enkelte serviceafdelinger betyder, at vi kan overtage alt fra 0-100% vedligehold afhængig af, hvad kunden ønsker.

 

Ifølge Michael Andie Pedersen stiller det dem i en helt unik position:

 

"Partnerskabet med os justeres altid til det aktuelle behov. Vi er i stand til at op- og nedjustere i takt med, at behovet ændrer sig. Samtidig ser vi os selv som rådgivere, og vi ønsker kun at overtage servicen på et anlæg og det omkringliggende udstyr, hvis det giver værdi for alle,"

Michael Andie Pedersen, Director of Global Services, BILA

 

Erfarne profiler og talentudvikling

 

For to år siden var der 80 medarbejdere i BILA Service. I dag er der 100. Men det stopper ikke her. Tager man et kig i krystalkuglen er medarbejderantallet fordoblet om 3-5 år. Men medarbejdere med særlige tekniske kompetencer hænger ikke på træerne. Så det stiller krav til virksomhedernes ansvar for at bidrage til fremtidens arbejdsstyrke.

 

Hos BILA Service er vi en god blanding af erfarne profiler og nye talenter. Vil man have dygtige medarbejdere i fremtiden, må vi også bidrage til at udvikle dem. Det er vores ansvar som Nordens største automationshus. Hos os er der unik mulighed for at lære. Vi leverer både noget af det mest simple og noget af det mest unikke og avancerede udstyr i verden. Så er man teknikglad, er alle udviklingsmuligheder åbne i BILA Group.

 

Skal du være en del af teamet? Så finder du vores ledige stillinger her.

 

Publiceret marts 2023.

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.