BILA køber serviceafdelingen hos vestjyske Blaaholm

BILA køber serviceafdelingen hos vestjyske Blaaholm

BILA overtager serviceafdelingen hos automationsvirksomheden Blaaholm med hovedkontor i Esbjerg. Med opkøbet styrker BILA sin position inden for service & support på automatiseret produktionsudstyr, og planen er, at etablere et lokalt kontor i Varde til servicering af Blaaholm’s nuværende kunder og BILA’s kunder i Syddanmark. Opkøbet er et godt match til BILA’s ekspansion inden for global service, ligesom der er god synergi med BILA’s eksisterende Wind Solutions division.

BILA’s opkøb af serviceafdelingen sker som følge af en rekonstruktion hos Blaaholm. Blaaholm er specialister inden for kundetilpassede automationsløsninger, og arbejder inden for fire forretningsområder, herunder serviceafdelingen, der består af 12 medarbejdere.

”Vi investerer i produkter eller mennesker, og i dette tilfælde tilføjer vi nogle vigtige kompetencer til vores organisation. I forbindelse med rekonstruktionen fik vi mulighed for at møde medarbejderne i serviceafdelingen, og de gjorde et stærkt indtryk. Det er meget dedikerede og kompetente medarbejdere med værdier, der passer godt til BILA’s virksomhedskultur, så vi glæder os meget til at starte samarbejdet,” siger Per Bech Rasmussen, CEO for BILA Automation.

Lokale jobs bibeholdes

Størstedelen af de lokale arbejdspladser i serviceafdelingen bibeholdes efter overtagelsen, og tidligere servicechef hos Blaaholm, Mikael Schade, fortsætter i jobbet som afdelingsleder i Varde. Afdelingen bliver en del af BILA’s globale Service & Support team under ledelse af Michael Andie Pedersen, Director of Global Service i BILA A/S.

Det betyder meget for mig og mine medarbejdere, at vi kan beholde vores job i Varde og også fortsætte med at servicere vores nuværende kunder. At det samtidig er en stærk og erfaren virksomhed som BILA, der kan se værdien i at videreføre vores kompetencer og viden, er jeg personligt meget stolt af, og vi ser alle sammen meget frem til at blive en del af BILA,” siger Mikael Schade, Afdelingsleder i Varde.

Samarbejde med Wind Solutions division i Herning

BILA etablerer et kontor i Varde i bygningerne hos Titan Wind Energy, hvorfra medarbejderne fortsat skal servicere Blaaholm’s nuværende kunder samt BILA’s øvrige kunder i området. Derudover skal serviceafdelingen i Varde være et supplement og samarbejdspartner til BILA’s nuværende Wind Solutions division, der har kontor i Herning.

En stærk koncern i ryggen

Opkøbet af Blaaholm’s serviceafdeling er en del af BILA-koncernens internationale vækststrategi om at opnå en milliardomsætning. BILA A/S har for nylig opkøbt REO-PACK i Mariager, og i 2017 blev Dan-Palletiser i Vemmelev også tilføjet til produktprogrammet.

Publiceret september 2020