Thise Mejeri fordobler skyr-produktion med robotanlæg

Fødevarer
Palletering
Kawasaki
Pakning og palletering med Kawasaki industrirobotter

Automation fordobler produktion

Thise Mejeri har implementeret en pålidelig løsning, hvor den manuelle håndtering af bægre er blevet betydeligt reduceret. Samtidig er løsningen fleksibel, da den udover at håndtere skyr også kan pakke og stable andre af Thises produkter med samme lågdiameter.


Driftssikker løsning

Godt og langvarigt samarbejde

Produktion fordoblet til 9000 bægre/time

Højere kapacitet

Udfordring

På grund af stigende efterspørgsel, blev Thise Mejeri nødt til at effektivisere deres produktionslinje for at følge med efterspørgslen af skyr.

Løsning

Løsningen på Thise Mejeris udfordring blev automation i form af to Kawasaki robotter til deres pakke og palleteringslinje.

Gevinst

Thise Mejeri kan nu producere omkring 9000 bægre i timen, hvilket er en fordobling af emner. Løsningen øgede deres kapacitet, samt hjalp mejeriet med at imødekomme markedets efterspørgsel.

Pakning og palletering med Kawasaki industrirobotter

Baggrund

 

”Vi vidste godt, at vi på et tidspunkt ville automatisere, men den stigende efterspørgsel på skyr produkter har presset os til at gøre det nu”, udtaler Jens Møibæk, Technical Supervisor på Thise Mejeri.

 

Med løsningen har Thise optimeret skyr produktionen markant. Mejeriet kan nu producere 9000 bægre skyr i timen, og det er en fordobling i antallet af produkter siden den manuelle håndtering af produktionen, hvor 11 medarbejdere holdt produktionen kørende døgnet rundt – alle ugens dage. Optimeringen af produktionen lever derfor op til Thise Mejeris mål om en højere kapacitet og øget effektivitet for at imødekomme markedets stigende efterspørgsel, forklarer Jens Møibæk.

 

Løsning til pakning og palletering

 

Løsningen leveret til Thise omfatter to Kawasaki robotter. Robotterne er installeret med henblik på at pakke og palletere ordrer. To arbejdsprocesser, der ifølge Jens Møibæk har været komplet manuelle, før BILAs løsning blev installeret.

 

Selve produktionen består nu af en automatisk påfyldning af skyr i bægre, som sendes via et lamelbånd til pakning ved en Kawasaki FS20N robot. På et andet lamelbånd fragtes plastikbakker eller papbakker hen til robotten, som i én bevægelse pakker to plastikbakker med 6 bægre skyr i hver. Robotten kan pakke forskellige typer af skyr produkter med op til 500 ml. i hvert bæger.

 

Efter endt pakning sendes produkterne videre til palletering. Robotten palleterer to bakker i en enkelt bevægelse, hvorefter pallerne manuelt fragtes til lageret.

 

Med løsningen forklarer Jens Møibæk, at Thise Mejeri nu har fået en driftssikker løsning, hvor den manuelle håndtering af bægrene er reduceret til et minimum. Samtidig er løsningen fleksibel, fordi den udover skyr kan pakke og palletere andre af Thises produkter med samme lågdiameter.

 

Husets leverandør

 

Om samarbejdet fortæller Jens Møibæk fra Thise Mejeri:

 

”Vi har valgt BILA A/S, fordi de er lokale. De kender os, og vi kender dem. Så vi betragter dem som husets leverandør,”

 

Jens Møibæk, Technical Supervisor

 

Thise Mejeri har tidligere fået installeret flere automatiseringsløsninger fra BILA A/S, og Jens Møibæk fortæller, at det for Thise Mejeri er vigtigt at have BILAs serviceafdeling tæt på, hvis de får brug for support.

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.