Robotcelle fra BILA Service klarer de tunge løft

Andre industrier
Service
Kawasaki
Automationsløsning hos Imery Absorbents

Fleksibel løsning

Automationsløsningen fra BILA Service har både effektiviseret produktionen, mindsket logistikomkostninger og forbedret arbejdsmiljøet for medarbejderne på Imery Absorbents’ fabrik på Mors.


Palleterer 15 kg spande

Fleksibel løsning

Robot håndterer 3 linjer

Hurtig omstilling

Udfordring

Hos Imery Absorbents har det været en udfordring at holde trit med efterspørgslen. Med et omfattende udvalg af varenumre og mange småproduktioner har palleteringen af de færdige produkter været en særlig udfordring.

Løsning

Den renoverede og opdaterede robotcelle fra BILA Service, en renoveret Kawasaki ZD 130-robotcelle, håndterer nu tre produktionslinjer samtidigt og udfører palletering direkte fra transportbåndet til en pallestation.

Gevinst

Takket være muligheden for en enkel omstilling i henhold til produkttypen er produktionsprocessen i dag betydeligt mere fleksibel sammenlignet med tidligere. Løsningen har også været med til at fjerne tunge løft.

Imery Absorbents (tidligere Damolin) producerer olie- og kemikalieabsorbenter samt pulver- og granulatprodukter gennem minedrift og forarbejdning af naturligt forekommende mineraler og komplementære produkter. Gennem årene har virksomheden, som i januar blev opkøbt af franske Imerys, udvidet sit produktsortiment, så de i dag leverer kundespecifikke totalløsninger inden for både industri og handel i såvel Europa som på oversøiske markeder. Ud over fabrikken på Mors har Imerys også en dansk fabrik på Fur.

 

Ufleksibel produktionslinje kaldte på ny løsning

 

Der er travlt i produktionen hos Imerys. Så travlt, at det i perioder har været svært at følge trit med efterspørgslen. Med mange forskellige varenumre og mange småproduktioner var blandt andet palleteringen af de færdige produkter en udfordring. Indtil for knap et år siden foregik palleteringen af tre produkttyper manuelt. Det betød, at der ved et transportbånd stod en medarbejder og palleterede eksempelvis 15 kg tunge spande ved håndkraft.

 

”Vi har selvfølgelig hele tiden haft de løfteanordninger, der skal til ved sådanne arbejdsopgaver, men håndpalleteringen er stadigvæk et meget monotont og tungt arbejde,”

 

Rasmus Krog, Projektleder

 

Han efterspurgte en løsning, som både kunne fritage medarbejderne for det monotone arbejde, og som samtidig kunne gøre produktionen mere fleksibel.

 

Effektiviseret palletering gav mere fleksibilitet

 

Ud over de tunge spande skulle en automatiseret løsning også håndtere store kartoner med tunge sække i samt fyldte sække til bayling (omvikling med folie inden forsendelse af produkter). Produktionslinjen, som tidligere blev betjent manuelt, håndterede altså tre forskellige processer, hvilket stillede store krav om nem omstilling og stor fleksibilitet til en automatiseringsløsning. Men i december 2016 stod løsningen klar: en renoveret Kawasaki ZD 130-robotcelle leveret af BILA Service.

 

Den renoverede robotcelle passer nu tre linjer og palleterer de tre produktioner direkte fra transportbånd og over på en pallestation. Og da løsningen nemt kan omstilles efter produkttype, er produktionen i dag meget mere fleksibel end tidligere.

 

”I samarbejde med BILA Service fik vi lavet et anlæg, som kan håndtere de tre forskellige produktioner. Det har gjort os meget mere fleksible og bedre i stand til hurtigt at omstille vores produktion til de tre forskellige produktioner afhængigt af salg. Tidligere pakkede vi op til lager for at kunne levere til tiden, fordi håndteringen foregik manuelt og var langsommere,” fortæller Rasmus Krog.

Kawasaki ZD 130-robotcelle hos Imery Absorbents
Automationsløsning hos Imery Absorbents
Pakkelinje hos Imery Absorbents

Ingen tunge løft og meget mindre overarbejde

 

Han fortæller, at løsningen med Kawasaki-robotten blev til i samarbejde mellem Imerys egne tekniske afdeling og BILA Service:

 

”Vores smede og elektrikere har en kæmpe knowhow inden for deres felt, og det samme har BILA inden for deres. Det samarbejde har resulteret i en rigtig fornuftig løsning, som har gjort vores produktion markant mere fleksibel,”

 

Rasmus Krog, Projektleder

 

Også hos medarbejderne i produktionslinjen har robotcellen fra BILA Service vakt begejstring. Ikke nok med, at de slipper for de tunge løft, overarbejde og weekendarbejde er også blevet skåret væsentligt ned, efter palleteringen blev automatiseret. Nu kan medarbejdertimerne flyttes til andre opgaver, og produktionen kan foregå inden for normal arbejdstid – alt imens de produkter, der forlader fabrikken, stadigvæk bliver leveret til tiden. 

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.