Robotarm skaber værdi og fleksibilitet i produktionen hos Induflex

Fleksibel Automation
Universal Robots
UR robotarm ved CNC-maskine hos Induflex

Fleksibel automationsløsning

Hos bearbejdningsvirksomheden Induflex har UR-robotten øget effektiviteten og forbedret arbejdsmiljøet. Robotten passer skiftevis deres CNC-maskiner og klarer de monotone opgaver til stor glæde for medarbejderne.


Øger effektiviteten

Forbedrer arbejdsmiljøet

Nem og fleksibel løsning

Løser mangel på arbejdskraft

Udfordring

Virksomheden Induflex havde udfordringer med at finde kvalificeret arbejdskraft, især faglærte industriteknikere. Derfor så de mulighederne ved at anskaffe sig en automationsløsning til deres produktion, som kunne opfylde deres behov.

Løsning

Virksomheden fik UR-robotten i 2022, der blev monteret på et bord til de færdige emner. Valget faldt på robotten fra Universal Robots, da den er skalerbar og ukompliceret at udvide med flere robotter. Den er samtidig fleksibel og flyttes mellem CNC-fræsere og CNC-drejebænke.

Gevinst

UR-robotten har overtaget en række rutineprægede og monotone opgaver, hvilket har frigjort medarbejdernes tid til andre opgaver. Det har derigennem øget effektiviteten i hele produktionen og givet Induflex muligheden for at reducere prisen på nogle type opgaver.

Induflex blev grundlagt af Lis Larsen i 1989, i dag har sønnen Rico Larsen overtaget virksomheden. Induflex er eksperter i bearbejdning i plast, natur- og kunststoffer med over 30 års erfaring. I dag består virksomheden af mere end 45 medarbejdere.

 

Virksomheden fik UR-robotten i 2022, der blev monteret på et bord til de færdige emner.

 

Eftersom de havde svært ved at skaffe arbejdskraft, især faglærte industriteknikere, så virksomheden muligheder i at investere i en UR-robot, som kunne arbejde skiftevis ved deres CNC-maskiner i døgndrift og fjerne de gentagende arbejdsopgaver for deres medarbejdere. Valget faldt på robotten fra Universal Robots, da den er skalerbar og ukompliceret at udvide med flere robotter.

 

Frigiver tid for medarbejderne

 

”Robotten kan nu tage emnerne ind og rotere dem i maskinen, når de bliver lavet. Hvor der før skulle stå en mand og vende og skifte emner løbende, så kan robotten nu passe en maskine i flere timer ad gangen,” 

 

Martin Staun, Produktionschef

 

Før havde Induflex for eksempel en medarbejder til at stå ved deres lasergraveringsmaskine. Dengang havde de emnet oppe tre gange ved lasergravering for at dreje emnet 360 grader, men nu drejer robotten emnet i takt med at det graveres og skifter ubesværet til nye emner.

 

”Vi er meget positivt overraskede over løsningen og den måde BILA har håndteret hele forløbet, og løst de udfordringer, der er opstået undervejs,”

 

Martin Staun, Produktionschef

 

Nem og fleksibel løsning

 

For Induflex var det vigtigt, at løsningen var nem og fleksibel. Robotten er effektiv, da den kan flyttes mellem flere maskiner, både CNC-fræsere og CNC-drejebænke, og den kan nemt håndtere de forskellige plastemner. Induflex er udelukkende ordreproducerende, så alle ordrer er forskellige, og der er mange forskellige formater og størrelser fra kundeordre til kundeordre, som robotten skal håndtere.

 

”Det har været vigtigt for os, at det er en robotløsning, som vi kan rykke rundt til flere maskiner i vores spåntagende værksted, alt efter hvor behovet er. Derudover har robotten give os mulighed for at reducere prisen på nogle typer opgaver, særligt ved større serier,” fortæller Martin Staun.

 

Selvom den nye ”kollega” stadig er meget ny i produktionen, så er virksomheden allerede kommet godt i gang med UR-robotten, som har overtaget de mere rutinepræget opgaver. Det har medført tid til andre opgaver for medarbejderne, og øget effektivitet på mange af deres kundeemner.

UR robotarm ved CNC-maskine hos Induflex
UR robotarm ved CNC-maskine hos Induflex
UR robotarm ved CNC-maskine hos Induflex

Automatisering er en forudsætning for øget kapacitet

 

Med en robotarm stående i produktionen er Induflex blevet endnu mere leveringsdygtig overfor deres kunder, da de nu kan producere emner hurtigere ved lavere gennemløbstid på bestemte emner. Virksomheden ser også flere løsninger med UR-robotter i deres produktion i fremtiden.

 

”Vi kigger på en udvidelse af løsningen med endnu en robot, så vi kan øge vores kapacitet yderligere med robotbearbejdede emner,” fortæller Martin Staun, Produktionschef.

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.