RoboPower giver stor produktionsfleksibilitet hos PN Beslagfabrik

Metal og elektronik
Montagelinjer
RoboPower
Robotcelle til stansemaskiner hos PN

Fleksibel løsning giver nye muligheder

Den første håndteringsrobot er installeret hos Peder Nielsen Beslagfabrik i Brønderslev, og efter blot en måneds drift kører den 24 timer i døgnet, 5 dage om ugen.


Stor produktionsfleksibilitet

Brugervenlig software

Tilbagebetalingstid under et år

24 timer i døgnet, 5 dage om ugen

Udfordring

PN i Brønderslev ledte efter en semi-automatisk løsning til håndtering af emner på fabrikken. Det har været et ønske længe at anvende automation, men ingen løsning var førhen den rigtige.

Løsning

En håndteringsrobot fra BILA endte med at være det helt rigtige fit for PN. BILA kunne møde PN prismæssigt, samt give dem en fleksibel løsning med mange fremtidige muligheder.

Gevinst

Med en semi-automatisk løsning fra BILA har PN effektiviseret deres produktion og lagt den første byggesten til at automatisere yderligere i fremtiden.

Semiautomatisk robot løsning til stansemaskiner

PN har i mere end 140 år leveret kvalitetshåndværk til markedsledende byggemarkeder og værktøjsmagasiner, primært i Norden. De har tidligere kigget på mange forskellige fuldautomatiske løsninger til håndtering af emner på fabrikken, men hver gang var det blevet for dyrt.

 

Med valget af en BILA RoboPower har fabrikken fået en standard semiautomatisk løsning, der opfylder deres krav til fleksibilitet og investeringsniveau.

 

”Vi har valgt en fleksibel løsning med mulighed for at videreudvikle på anlægget. Det betyder, at vi er kommet i gang til fornuftige penge, og med vores egne, dygtige værktøjsmagere har vi udbygget systemet selv.”

 

  • Jesper Bangsborg, Adm. Direktør

 

Fabrikkens egen udbygning af systemet med tilføjelse af et ladesystem har betydet, at de nu står med et fuldautomatisk anlæg, der holder tre stansemaskiner i gang, og kører i døgndrift med kun to daglige magasinopfyldninger.

 

Det er ikke kun investeringssummen, der er fornuftig. Tilbagebetalingstiden på under et år er en vigtig parameter, ligesom fleksibiliteten i robotcellen har været et afgørende punkt for valget af RoboPower robotten. PNs egne medarbejdere har fået oplæring i programmering og tilpasninger af robotcellen, hvilket betyder, at de er meget selvkørende og f.eks. selv kan flytte emner over på robotanlægget.

 

”Når vi får en god idé, så vender vi det lige med BILAs teknikere for at sikre, at vores idéer også fungerer i praksis. På den måde kan vi f.eks. hurtigt få lavet nye fiksturer til nye emner, og dermed kan vi lave indkøring af nye emner både hurtigere og billigere, end hvis vi skulle tilkalde eksterne teknikere.”

 

  • Jesper Bangsborg, Adm. Direktør
Jesper Bangsborg, Adm. Direktør hos PN
Robotcelle til maskinbetjening hos PN
Semiautomatisk robot løsning til stansemaskiner
Robotcelle til stansemaskiner hos PN

Flere robotter på vej

 

Samarbejdet omkring installation og indkøring af BILA RoboPower løsningen har fungeret godt, og med de åbenlyse fordele ved automatisering i produktionen, er der allerede flere robotter på vej hos PN.

 

”Den første robot har givet os dokumentation på effekten af at automatisere vores processer, og derfor er der lavet en optimeringsplan for hele fabrikken, så vi får øget vores konkurrenceevne hele vejen rundt.”

 

  • Jesper Bangsborg, Adm. Direktør

 

Den næste BILA RoboPower er allerede ved at blive installeret, og skal lave stolpebærere i samarbejde med en stansemaskine og en rundsøms-svejser fra Migatronic. Inden jul bliver den tredje BILA RoboPower installeret, og den skal som start arbejde sammen med yderligere to stansemaskiner.

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau. Ring til os på +45 9771 0044.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.