Prodan investerer i robotter og sparer 1,5 million kroner årligt

Metal og elektronik
Montagelinjer
RoboPower
RoboPower T850-6L til drejebænk hos Prodan

Investering i automation

Prodan har implementeret en ambitiøs vækststrategi, som sigter mod en 40% vækst i løbet af de næste tre år. Denne strategi fokuserer på robotteknologi og automatisering for at markant forøge virksomhedens produktionskapacitet og konkurrenceevne. Som en del af dette initiativ har Prodan investeret i to BILA T850-6L robotceller.


Reducerede lønomkostninger

Driftssikker løsning

Hurtig tilbagebetaling

Automation som del af vækststrategi

Udfordring

Prodan har indført en vækststrategi, der sigter mod en bemærkelsesværdig 40% vækst i de kommende tre år. Strategien er centreret omkring automatisering og brugen af robotteknologi med det formål at betydeligt øge virksomhedens produktionskapacitet og konkurrenceevne.

Løsning

For at møde deres vækststrategi investerede Prodan i to robotceller af modellen BILA RoboPower T850-6L. Den første BILA RoboPower skulle installeres i bearbejdningscentret, og den anden BILA RoboPower til en CNC-drejebænk hos Prodan.

Gevinst

Robotcellen i drejeafdelingen blev hurtigt belagt med tre skift, så da behovet for dette emne voksede radikalt, tog Prodan en hurtig beslutning og flyttede robotcellen ved bearbejdningscentret ind til en CNC-drejebænk. Med stor gevinst foretog BILA flytningen ind til CNC-drejebænken. Ved denne flytning opnåede de en besparelse på 3 mand.

Investering i to robotter styrker kapacitet og konkurrenceevne

 

Maskinfabrikken Prodan er totalleverandør og har en stor produktion med pladebearbejdning, svejsning, spåntagning, montage samt tilhørende logistik og kvalitetskontrol. Virksomheden holder til sydvest for Randers med sine 160 medarbejdere, og de mange kunder findes inden for vindmølle-, offshore-, landbrug-, forsvars, fødevare- og procesindustrien.

 

Hos Prodan har de lagt en kraftig vækststrategi, der i løbet af de næste tre år skal få virksomheden til at vækste med 40%. Vejen dertil ligger i en stærk satsning på automation og robotter, der skal være med til at øge kapacitet og konkurrenceevne betydeligt. Derfor har Prodan investeret i to robotceller fra BILA af modellen BILA RoboPower T850-6L. 

 

Fleksible standardrobotter

 

Den ene BILA RoboPower blev købt til et bearbejdningscenter, og den anden BILA RoboPower til en CNC-drejebænk. Prodans fabrikschef, Henrik Christensen, har mange års erfaring med robotter, og valget er faldet på denne model, da det er en meget fleksibel standardrobotcelle, der er flytbar og nem at programmere.

 

”Vi satsede på en standardløsning, da vi så har mulighed for at bruge den til andre emner. Vi kan flytte robotcellen over til en helt anden maskine for at bearbejde andre emner. Dette sikrer, at løsningen er den rette på lang sigt,”

 

Henrik Christensen, Fabrikschef

RoboPower T850-6L til drejebænk hos Prodan
RoboPower T850-6L til bearbejdningscentret hos Prodan
RoboPower T850-6L til drejebænk hos Prodan
Henrik Christensen, Fabrikschef hos Prodan

2 BILA RoboPower gav en besparelse på 3 mand

 

BILA RoboPower T850-6L i drejeafdelingen blev hurtigt belagt med tre skift, og da behovet for dette emne voksede radikalt, tog Prodan en hurtig beslutning og flyttede robotcellen ved bearbejdningscentret ind til en CNC-drejebænk. Selve implementeringen ved bearbejdningscentret var først lige begyndt, så derfor kunne de med stor gevinst foretage en flytning ind til CNC-drejebænken. Ved denne flytning opnåede de en besparelse på 3 mand.

 

”I forvejen er det svært at finde kvalificeret arbejdskraft, men med frigivelse af mandskab til andre opgaver, er det muligt at få mere arbejde igennem fabrikken med det samme antal medarbejdere. Det har givet en årlig besparelse på minimum halvanden million kroner og altså en tilbagebetaling på langt under et år," fortæller Henrik Christensen.

 

BILA har på kort tid rigtig mange BILA RoboPower ude at køre. Det er ikke unaturligt, at vi laver tilbagebetalinger på under et år med BILA RoboPower konceptet udtaler Sales Manager Lars Skaarup Rasmussen fra BILA og fortsætter:

 

”Det er fedt at kunne bidrage til at trække produktion hjem fra Østen og samtidig bidrage til en rigtig god forretning for vores kunder,”

 

Lars Skaarup Rasmussen, Sales Manager

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.