Mød os på Automatik messen i Brøndby den 10-12. september. Stand B1038 i hal B.
Læs mere

Norvigroup automatiserer for at forbedre arbejdsmiljø

Andre industrier
Fleksibel Automation
Universal Robots

Virksomhed med 20 års erfaring automatiserer for arbejdsmiljøet

Norvigroup producerer dyner og puder med fyld af dun og fjer i høj kvalitet til detailhandlen. Det betyder mange manuelle og tunge løft i løbet af en arbejdsdag, og derfor leder virksomheden hele tiden efter nye løsninger, som vil give deres medarbejdere det bedst mulige arbejdsmiljø.


Bedre arbejdsmiljø for de ansatte

Øget effektivitet og bedre flow

Reduceret antallet af tunge løft

Fleksibel, innovativ løsning

Udfordring

Mange tunge og gentagende løft banede vejen for en løsning, der kunne forbedre arbejdsmiljøet for Norvigroup, som så behovet for automation for at støtte deres medarbejdere i produktionen.

Løsning

Løsningen blev ikke én, men to UR-robotter fra BILA Robotics. En UR16, hvis hovedformål er palletering af kasser og en UR20 robotarm, som både rejser kasser, pakker og palleterer.

Gevinst

Begge løsninger har reduceret antallet af manuelle og tunge løft i dagligdagen. Det har forbedret arbejdsmiljøet stort set fra dag 1. Derudover har UR-løsningerne også givet et løft ift. effektivitet og flow.

Hos Norvigroup i Vamdrup er et godt arbejdsmiljø alfa og omega, hvilket også har skinnet igennem i projektet om implementeringen af UR-robotter i produktionen. I et team bestående Jan Bonnichsen (COO), Henrik Paulsen Hansen (Teamleder) og Steffan Eskelund-Hansen (Tekniker) blev der, i samarbejde med BILA Robotics, fundet frem til løsninger med både en UR16 og UR20-robotarm.

 

UR16-robotten som udelukkende palleterer, har kørt i lidt over et år og har haft en positiv indvirkning på de ansatte fra dag 1.

 

”Det vigtigste for os er at tage hensyn til vores medarbejdere, og hjælpe med at skabe et bedre arbejdsmiljø. For eksempel, ledte vi efter en løsning, som kunne eliminere tunge løft i vores palleteringsområder. Vores produktion kræver at kasser, der vejer op til 15 kg skal løftes op i en højde på 2,4 meter når de palleteres. Løsningen blev UR. Samtidigt oplever vi, at vores medarbejdere synes det er ret spændende at arbejde sammen med robotterne og at de viser en oprigtig interesse for at lære og blive bedre,”

Jan Bonnichsen, COO Norvigroup

 

UR-robot løser mange opgaver

 

Udover UR16 løsningen har Norvigroup også en UR20-robotarm som afhjælper de ansatte med flere forskellige arbejdsopgaver. Foruden et forbedret arbejdsmiljø har det som sidegevinst også givet et løft i effektiviteten og et bedre flow i produktionen.

 

”Vores UR20 løsning har flere arbejdsopgaver: den både rejser forsendelseskassen, lægger vores salgsenheder op i kassen, den lukker kassen i både top og bund og så palleterer den i forskellige pallestørrelser (både Euro paller, UK paller og specialpaller). Den er i gang hele tiden, og hjælper rigtig meget med at holde flow og processen i gang,” forklarer Henrik Paulsen Hansen, teamleder hos Norvigroup og følger op med:

 

”Helt generelt er vores medarbejdere blevet vilde med at arbejde ved de to stationer, hvor robotterne er blevet implementeret, da de hjælper med de tunge løft”.

Overrasket over resultatet

 

Hos Norvigroup er de overraskede over, at løsningerne endte med at opfylde alle de ønsker og forventninger de havde, før de gik i gang med projektet.

 

”Vi har jo kørt det her som team på 3, hvor vi selv har været i gang med at klippe alle elementer i pap over en plantegning for at se, hvordan løsningerne kunne blive. Før vi gik i gang, havde vi et ønske om at den (UR20-robotten) skulle kunne alt det, den faktisk kan nu, men vi vidste ikke, om det var muligt. Så at vi kunne komme så godt i mål med dét, har været ret overraskende” siger Henrik Paulsen Hansen og fremhæver, at BILA Robotics har været en kæmpe hjælp med ideer og sparring for at komme i mål.

 

Selvom der selvfølgelig har været små bump på vejen, og der er blevet flyttet rundt et par gange, har processen været sjov og spændende, og tekniker hos Norvigroup Steffan Eskelund-Hansen har selv løbende optimeret på både ledninger og sensorer.

 

”Det har været superfedt, at vi har kunne det, og det har givet en rigtig god løsning i sidste ende. Så på den måde har det også været et godt samarbejde med BILA Robotics, at vi har haft mulighed for selv at udvikle internt i huset,” siger Steffan Eskelund Hansen slutteligt.

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.