MAN Energy Solutions øger kapaciteten 40% med 2 robotceller

Metal og elektronik
RoboPower
Robotcelle til drejebænk hos Man Energy Solutions

Produktion effektiviseret

MAN Energy Solutions har med stor succes installeret de to første BILA RoboPower robotceller i deres produktion og fem mere er på vej.


Øget kapacitet

Hurtig implementering

Øget konkurrenceevne

Brugervenlig programmering

Udfordring

MAN-ES havde et behov for øget kapacitet til deres drejebænk, hvor komponenterne bliver bearbejdet. De var på udkig efter en standardløsning, der kunne installeres hurtigt.

Løsning

Løsningen blev en fleksibel robotcelle fra BILA RoboPower, som kunne håndtere emner ind og ud af MAN-ES’s CNC-maskiner. Denne blev installeret på kun 4 dage.

Gevinst

Da cellen er lejet, er det muligt at beregne timeprisen: 20 kroner i timen, hvilket har resulteret i betydelig forbedret konkurrenceevne. Samtidig er effektiviteten steget, og maskinens output er øget med 40%.

MAN Energy Solutions (herefter MAN-ES) er verdensførende leverandør af store boring dieselmotorer og turbomaskineri til marine og stationære applikationer. De designer totakts- og firetaktsmotorer, gas og dampturbiner samt kompressorer. Produktsortimentet fuldendes af turboladere, CP-propeller, gasmotorer og motorer til lokomotiver og kraftværker.

 

Produktionen i København har ca. 250 ansatte, hvor der primært produceres højteknologiske komponenter til indsprøjtnings- og udstødningssystemet på totaktsmotorer.

 

BILA RoboPower er en fleksibel robotcelle til håndtering af emner ind og ud af CNC-maskiner. MAN-ES stod og manglede kapacitet på deres drejebænk, hvor komponenterne bearbejdes. De ønskede en standardløsning på maskinen, som hurtig kunne installeres, og da muligheden bød sig for at leje en BILA RoboPower, slog de til.

 

På kun 4 dage var BILA RoboPower installeret, og MAN-ES’s medarbejder havde fået undervisning i kørsel med robotten. Da programmeringen af denne robotcelle er meget simpel, uddannede medarbejderen fra MAN-ES yderligere en kollega dagen efter installeringen, så robotcellen kunne holdes kørende den kommende weekend.

 

"Vi bruger typisk en dag på at undervise kunden, som herefter er selvkørende. Og fordi BILA RoboPower er så brugervenlig, kan medarbejderne sagtens lære hinanden op uden problemer,”

 

Lars Rasmussen, Sales Manager BILA

 

Efter 7 dage kørte BILA RoboPower på 3 skift, og da cellen var lejet, var det let at regne timeprisen ud på ladning af CNC-drejebænken. Timeprisen hedder nu 20 kr. i timen, hvilket har gjort processen meget konkurrencedygtig. Samtidig er effektiviteten steget og outputtet på maskinen øget med 40%.

 

Head of Factory, Claus Stab, er meget imponeret over den enkle programmering på BILA RoboPower, og han får positive tilbagemeldinger fra sine medarbejdere, der er meget tilfredse med deres nye kollega: "Hos MAN Energy Solutions kører vi med en rotationsordning, hvilket betyder, at der kan gå op til 3 uger, før vores medarbejdere står ved den samme maskine igen. Men på grund af den simple og innovative software på BILA RoboPower er det nemt for alle medarbejdere at sætte sig ind i programmeringen selv efter 3 uger.”

 

Den anden BILA RoboPower blev installeret op imod en rundsliber. Efter et kig på hvordan de manuelt ladede slibemaskinen, blev der udviklet en løsning til robotten, så den kunne klare opgaven. Installationen gik lige så let som med den første robotcelle, og medarbejderne var igen meget begejstrede for løsningen. På grund af den yderst fleksible og lettilgængelige software, kan MAN ES bearbejde små seriestørrelser og dermed stadig have gavn af robotcellen til ladning af slibemaskinen.

Claus Stab Nielsen, Head of Factory, MAN Energy Solutions og Lars Rasmussen, Head of Robotics, BILA
Robotcelle til drejebænk hos Man Energy Solutions
Robotcelle til drejebænk hos Man Energy Solutions
Robotcelle til drejebænk hos Man Energy Solutions

Endnu fem BILA RoboPower robotceller på vej til MAN Energy Solutions

 

Efter stor succes med to BILA RoboPower robotceller er der yderligere fem nye løsninger på vej til installation først i det nye år. Hermed øger MAN-ES-kapaciteten kraftigt og sikrer, at alle medarbejdere får et teknologiløft, som giver en endnu mere værdifuld hverdag med mere spændende arbejde.

 

”Det er en udfordring at få kvalificeret arbejdskraft i dag, og vi har nu øget produktiviteten med de medarbejdere, vi har. Samtidig har vi givet dem en endnu mere spændende hverdag med den nyeste teknologi, der fjerner det monotone arbejde og frigiver timer til optimering og rationalisering af vores produktion,” fortæller Claus Stab Nielsen, Head of Factory, MAN Energy Solutions

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.