Involvering af medarbejderne gav succes med ny UR-robotarm

Andre industrier
Fleksibel Automation
Universal Robots

UR10 løftede produktion

Plus Pack udvikler og producerer mere end 1.000 forskellige emballager i aluminium og plastik til fødevareindustrien, hvoraf mange er skræddersyet til den enkelte kundes behov. Det stiller store krav til produktionslinjens fleksibilitet, og derfor leder den familieejede virksomhed hele tiden efter nye og innovative løsninger, der kan optimere produktionen.


350 færre manuelle gentagelser i timen

Reduceret manuelle løft med 145 kg. i timen

Bedre arbejdsmiljø for de ansatte

Effektiviseret produktionsflow

Udfordring

Hos Plus Pack i Odense er innovation er ikke nyt begreb. Her bliver der løbende undersøgt nye muligheder for at forbedre produktionen. De ledte efter en løsning der overordnet kunne løfte produktionens effektivitet og forbedre arbejdsmiljøet.

Løsning

Løsningen blev en UR10-robotarm fra Universal Robots. I produktionen stabler robotten store stakke af aluminiumsemballage, som efterfølgende bliver pakket i kartoner og sendt til kunderne.

Gevinst

UR10’eren har reduceret manuelle løft med 145 kilo i timen, til stor hjælp for pakkeoperatørerne. Derudover har UR-robotarmen også givet effektiviteten et løft. Medarbejderne kan nu bruge tid på mere specialiseret pakkearbejde og kvalitetskontrol.

Hos Plus Pack i Odense er innovation og udvikling et mantra, som i den grad også har kendetegnet emballagevirksomhedens samarbejde med BILA Robotics. Med medarbejdernes hjælp har samarbejdet om en UR10-robortarm blandt andet reduceret antallet af tunge løft og monotone gentagelser, og det har ført til et bedre arbejdsmiljø for virksomhedens ansatte.

 

Det har blandt andet ført til et samarbejde med BILA Robotics, der fra september i år har leveret en UR10-robotarm fra Universal Robots til Plus Pack. Virksomheden har løbende testet robotløsningen af i deres produktion, hvilket ifølge strategisk projektleder hos Plus Pack, Bastian Fietje, har været en stor succes:

 

”Innovation er ikke nyt for virksomheden, og vi undersøger løbende nye muligheder for at forbedre vores produktion. Vi så fra starten et stort potentiale i robotarmen fra BILA Robotics, der allerede i den første testperiode har forbedret arbejdsmiljøet for de ansatte i produktionen,”

 

Bastian Fietje, Projektleder

 

Tog medarbejderne med på råd

 

Som et led i samarbejdet afholdt Plus Pack en workshop, hvor Area Manager Steen Slabiak Jensen fra BILA Robotics besøgte fabrikken og afholdt et oplæg om robotten og dens funktioner. Ifølge ham kan medarbejdere i starten godt være skeptiske over for nye automationsløsninger, men det var ikke tilfældet blandt de ansatte hos Plus Pack:

 

”Medarbejderne har fra starten været åbne og engagerede. De kom med nogle virkelig gode ideer og seriøse inputs til opgaver og cases, hvor deres nye værktøj, UR10-robotarmen fra Universal Robots, kunne bruges,” siger Steen Slabiak.

 

Under hans oplæg fortalte Steen Slabiak også om det mindset, ledelsen og medarbejderne skal have, når en virksomhed implementerer nye automationsløsninger. Plus Packs medarbejdere skulle efterfølgende brainstorme og komme med forslag til, hvor robotarmen bedst kunne optimere produktionen.

 

”Robotter bringer ofte en helt ny dimension af fleksibilitet til en virksomhed, hvor den også gør produktionen mere simpel. Derfor er det uhyre vigtigt at involvere medarbejderne i den her proces. De kender de daglige processer og skal arbejde med robotarmen i deres hverdag,” forklarer Steen Slabiak.

 

Ifølge Bastian Fietje har de hos Plus Pack gode erfaringer med at inddrage deres medarbejdere, når nye tiltag skal løbes i gang: ”I tilfældet med UR10-robotarmen har vi gennem vores workshop og løbende sparring med medarbejderne fået en fælles forståelse for, hvordan vi i virksomheden bedst muligt anvender den nye robotteknologi,” fortæller han.

Testes flere steder i produktionen

 

UR10-robotarmen har indtil nu hjulpet til i Plus Packs produktion i Odense. Her har robotten stablet store stakke af aluminiumsemballage, som efterfølgende er pakket i kartoner og sendt til kunderne. Det er ifølge Bastian Fietje ensformigt og nedslidende arbejde, som førhen blev gjort med håndkraft af virksomhedens pakkeoperatører. De spares nu for op til 350 gentagelser i timen:

 

”Robotarmen har reduceret antallet af manuelle løft med 145 kilo i timen. Det siger sig selv, at det har været en stor hjælp for vores pakkeoperatører, som har fået et bedre arbejdsmiljø. Vi er i forvejen blevet tildelt en grøn smiley af arbejdstilsynet for vores gode arbejdsmiljø, men vi søger altid efter innovative løsninger, der kan gøre det lettere for vores medarbejdere. Og det har vi i høj grad fået med UR10-robotten, lyder det fra projektlederen som fortsætter: – Derudover har robotarmen også givet effektiviteten et løft. Medarbejdere i afdelingen kan nu bruge deres tid på mere specialiseret pakkearbejde og kvalitetskontrol,” siger han og fortæller, at testen har været afgørende for, at Plus Pack besluttede sig for at investere i en UR10-robotarm, som skal være en fast bestanddel af virksomhedens produktion.

 

I Plus Pack tror de på, at robotarmen har et stort potentiale, så de forsætter med at identificere og teste forskellige løsninger sammen med medarbejderne.

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.