Brugt robot halverer omkostninger hos DFI-Geisler

Andre industrier
Service
Kawasaki

Halvering af produktionstid

Hos DFI-Geisler er mandskabsbehovet reduceret med hele 50%. I dag håndteres hele limningsprocessen af kun én medarbejder. Tilknyttede medarbejdere har været involveret i hele automatiseringsprocessen bl.a. ved besøg og introduktion hos kantlimerproducenten.


Øget kapacitet

Kort ROI på projektet på 2,3 år

Fleksibel og fremtidssikret løsning

Halvering af produktionstid

Udfordring

DFI-Geisler ønskede at effektivisere processen ved deres kantlimeranlæg. Her håndterede to medarbejdere processen. Én medarbejder ilagde manuelt de tunge bordplader, hvorefter en anden medarbejdere manuelt vendte og skubbede dem hen ad rullebaner.

Løsning

Sammen med BILA Service, fandt DFI-Geisler en løsning. Virksomheden besluttede at investere i en renoveret robot, der skulle indgå i et samarbejde med kantlimeranlægget.

Gevinst

DFI-Geisler har halveret mandskabsbehovet med løsningen fra BILA Service. De har oplevet en forandring i produktionstiden, samtidig med at de har fået en fremtidssikret løsning, der er fleksibel og har mulighed for at fordoble kapacitet.

Investering med fleksibilitet og uden flaskehalse

 

BILA Service leverer en renoveret robotcelle i projekt til en mere effektiv håndtering af bordplader ved limning af laminatkanter. DFI-GEISLER er en af Europas førende leverandør af bordplader til køkken, bad og bolig. DFI-Geisler tilbyder bordplader bl.a. i laminat, træ, stål, glas samt beton og har opnået en stærk position på det europæiske marked.

 

DFI-Geisler stod med produktion af en bordpladeserie af laminat, der var meget løntung og med mange processer. De ønskede derfor at effektivisere og rationalisere de mange processer, der indgik ved limning af kanter på bordplader med et af virksomhedens kantlimeranlæg. Tidligere håndterede to medarbejdere limningsprocessen. Én medarbejder ilagde manuelt de tunge bordplader i kantlimeren, hvorefter en anden medarbejdere manuelt både vendte bordpladerne med en løfteåg og skubbede dem hen ad tilknyttede rullebaner.

 

Renoveret robot samarbejder med kantlimer

 

Efter at DFI-Geisler havde talt med kantlimerleverandøren uden at stå med et potentielt automatiseringsforslag blev en løs snak om effektiviseringsmuligheder med leverandøren og BILA Service til en reel løsning på projektet. Valget faldt på en investering i en renoveret robot leveret af BILA Service, der skulle indgå i et samarbejde med kantlimeranlægget.

 

”En brugt robot havde det helt rette investeringsomfang for os, og var den bedste løsning til prisen. BILA Service har leveret en renoveret robot, der fremstår som ny på både ydeevne og udseende - og ovenikøbet med garanti,”

 

Jesper Sørensen, Production Manager

Halvering af både mandskab og produktionstid

 

I dag er mandskabsbehovet reduceret med 50%, hvor kun én medarbejder nu kan håndtere hele limningsprocessen. Tilknyttede medarbejderne har været involveret i hele automatiseringsprocessen bl.a. ved besøg og introduktion hos kantlimerproducenten.

 

”Medarbejderne har været meget positive om automatiseringen. De kunne se gode muligheder i at få bedre ergonomiske forhold, og i at overarbejde ikke længere var nødvendigt for produktionen,”

 

Kim Østergaard, Værkfører

 

Derudover er produktionstiden af bordpladerne i projektet også næsten halveret: ”Vi har oplevet en enorm forandring, da vi er gået fra en produktionstid på 7 dage til nu kun 4 dage. Det gælder fra produktionen er startet op til bordpladen er klar til forsendelse. Samtidig har vi fået en fremtidssikret løsning, der er fleksibel og har mulighed for at fordoble vores kapacitet," fortæller Jesper Sørensen, Production Manager.

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.