Arla Rødkærsbro automatiserer mozzarella produktion

Fødevarer
Palletering
Kawasaki
Kawasakirobot griber blokkene og placerer dem i dybtrækkeren

Fuldautomatiseret produktion

Arla Rødkærsbro er et moderne mejeri med 250 medarbejdere. I Rødkærsbro har Arla et af Europas største mozzarellamejerier. Dette ønskede man at effektivisere.


Frigiver 3 medarbejdere i døgnet

100% kundetilpasset løsning

Fuldautomatiseret produktionslinje

800 blokke i timen

Udfordring

Mozzarellamejeriet ønskede yderligere at automatisere sin produktionslinje. Produktionslinjen håndterede ilægning af 2,3 kg mozzarella-blokke, hvilket var en proces med meget ensidigt, gentagende arbejde. Arla Rødkærsbro ville minimere tunge løft for sine medarbejdere.  

Løsning

På produktionslinjen blev der installeret et nyt anlæg og et med en genbrugt robot. Processen indebærer, at fire mozzarella-blokke samles i grupper, hvorefter den første robot griber blokkene og placerer dem i dybtrækkeren. Herefter pakker den anden robot mozzarellablokkene i plastkasser, som derefter stables og palleteres.

Gevinst

Løsningen har opfyldt Arla Rødkærsbros ønsker om optimering ved at effektivisere og automatisere produktionslinjen. Dette har elimineret behovet for tungt og ensformigt arbejde, og som følge heraf er produktionsomkostningerne pr. mozzarellablok blevet reduceret.

Kawasakirobot griber blokkene og placerer dem i dybtrækkeren

Fra tungt manuelt arbejde til automatiseret og effektivt produktionsflow

 

Hos mozzarellamejeriet i Rødkærsbro ønskede man at effektivisere sin produktionslinje, som det var sket på to øvrige linjer. Hertil havde man et ønske om at minimere mandetimer, da der i den manuelle proces indgik mange tunge løft for de involverede medarbejdere.

 

På produktionslinjen håndterede man ilægning af 2,3 kg mozzarella-blokke i dybtrækker med efterfølgende manuel ilægning i plastkasser samt palletering med meget ensidigt, gentagende arbejde til følge. Med disse optimeringsønsker var det klart for mejeriet, at automatisering var en oplagt mulighed.

 

Samarbejde har været et nøgleredskab

 

”Vi fik en god snak i idéfasen, og BILA var løbende ude at teste muligheder, justere og tilpasse. Den tætte kontakt skabte tryghed hos begge parter”

 

Bjarke Damsgaard Jørgensen, Produktionschef

 

Løsningen fra BILA indeholder en fuldautomatisering af mozzarellaproduktionslinjen med to robotanlæg; et nyt anlæg og et anlæg med en brugt robot. På linjen pakkes ca. 800 mozzarellablokke pr. time. Der grupperes fire mozzarella-blokke ad gangen, hvor første robot efterfølgende griber disse og placerer dem i dybtrækkeren. Efter vakuum-emballering i dybtrækkeren føres mozzarellapakkerne videre, hvor næste robot pakker mozzarellaen i plastkasser, der stables og palleteres.

Kawasaki robot palletering af ost

Kawasaki robot palletising cheese

Kawasaki robot pakning af ost

Automation at cheese factory

Automatisering af linjen frigiver 3 mand i døgnet

 

Investeringen har indfriet optimeringsønskerne hos mejeriet, hvor linjen er effektiviseret og fuldautomatiseret. Her spares én mand pr. skift - 3 mand i døgnet, for tungt og ensformigt arbejde, hvormed produktionsprisen er faldet for hver enkel mozzarellablok.

 

Arla Rødkærsbro har opnået en gennemarbejdet løsning, der er tilpasset 100% til mejeriet. Anlæggene er udviklet med fokus på designet, hvor konstruktion af baner, hygiejne og rengøringsmuligheder har været væsentlige prioriteter. Mejeriet har været involveret fra start til slut, hvilket har krævet, at involverede personer har været i tæt kontakt:

 

”Jeg er rigtig positiv omkring samarbejdet med BILA. Det har givet rigtig meget, at vi har siddet fysisk sammen. Det har været afgørende for resultatet, at vores samarbejde har kørt godt og gnidningsfrit,”

 

Bjarke Damsgaard Jørgensen, Produktionschef

Få 360 graders rådgivning om dit setup, og lad os hjælpe dig med at tage dine automationsønsker til næste niveau.

Ring til os på +45 97 71 00 44.


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne med

produktionsoptimering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.