UR3-robot fra Universal Robots frigiver tid til opgaver, der giver mere værdi

Robotarm skaber værdi og fleksibilitet i produktionen hos Induflex

  • Øger effektiviteten 
  • Forbedrer arbejdsmiljøet 
  • Nem og fleksibel løsning 

 

Hos bearbejdningsvirksomheden Induflex har UR-robotten øget effektiviteten og forbedret arbejdsmiljøet. Robotten passer skiftevis deres CNC-maskiner og klarer de monotone opgaver til stor glæde for medarbejderne.

Induflex blev grundlagt af Lis Larsen i 1989, i dag har sønnen Rico Larsen overtaget virksomheden. Induflex er eksperter i bearbejdning i plast, natur- og kunststoffer med over 30 års erfaring. I dag består virksomheden af mere end 45 medarbejdere.

Virksomheden fik UR-robotten i 2022, der blev monteret på et bord til de færdige emner.

Eftersom de havde svært ved at skaffe arbejdskraft, især faglærte industriteknikere, så virksomheden muligheder i at investere i en UR-robot, som kunne arbejde skiftevis ved deres CNC-maskiner i døgndrift og fjerne de gentagende arbejdsopgaver for deres medarbejdere. Valget faldt på robotten fra Universal Robots, da den er skalerbar og ukompliceret at udvide med flere robotter.

 


Frigiver tid for medarbejderne

Robotten kan nu tage emnerne ind og rotere dem i maskinen, når de bliver lavet. Hvor der før skulle stå en mand og vende og skifte emner løbende, så kan robotten nu passe en maskine i flere timer ad gangen, og dermed kan vi fjerne mandetid på de meget monotone opgaver, siger Martin Staun, produktionschef. 

Før havde Induflex for eksempel en medarbejder til at stå ved deres lasergraveringsmaskine. Dengang havde de emnet oppe tre gange ved lasergravering for at dreje emnet 360 grader, men nu drejer robotten emnet i takt med at det graveres og skifter ubesværet til nye emner.

Vi er meget positivt overraskede over løsningen og den måde BILA har håndteret hele forløbet, og løst de udfordringer, der er opstået undervejs, uddyber Martin Staun, produktionschef.

Nem og fleksibel løsning

For Induflex var det vigtigt, at løsningen var nem og fleksibel. Robotten er effektiv, da den kan flyttes mellem flere maskiner, både CNC-fræsere og CNC-drejebænke, og den kan nemt håndtere de forskellige plastemner. Induflex er udelukkende ordreproducerende, så alle ordrer er forskellige, og der er mange forskellige formater og størrelser fra kundeordre til kundeordre, som robotten skal håndtere.

Det har været vigtigt for os, at det er en robotløsning, som vi kan rykke rundt til flere maskiner i vores spåntagende værksted, alt efter hvor behovet er. Derudover har robotten give os mulighed for at reducere prisen på nogle typer opgaver, særligt ved større serier, siger Martin Staun, Produktionschef.
 

Selvom den nye ”kollega” stadig er meget ny i produktionen, så er virksomheden allerede kommet godt i gang med UR-robotten, som har overtaget de mere rutinepræget opgaver. Det har medført tid til andre opgaver for medarbejderne, og øget effektivitet på mange af deres kundeemner.


Automatisering er en forudsætning for øget kapacitet

Med en robotarm stående i produktionen er Induflex blevet endnu mere leveringsdygtig overfor deres kunder, da de nu kan producere emner hurtigere ved lavere gennemløbstid på bestemte emner. Virksomheden ser også flere løsninger med UR-robotter i deres produktion i fremtiden.

Vi kigger på en udvidelse af løsningen med endnu en robot, så vi kan øge vores kapacitet yderligere med robotbearbejdede emner, slutter Martin Staun. 

Interesseret i en UR robot?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion. 

Lars Skaarup Rasmussen

Head of Robotics
+45 2030 5177

lsr@bila.dk

Thomas Madsen

Sales Manager
+45 5070 8001

tma@bila.dk

Jørgen de Blanck Nielsen

Area Manager
+45 9244 4240

jbn@bila.dk

Søren Galster Tækker

Area Manager
+45 5277 0048

sogt@bila.dk

Brian Spetzler

Product Manager
+45 9244 1133

brs@bila.dk