Prodan investerer i robotter og sparer halvanden million kroner årligt

Prodan investerer i robotter og sparer halvanden million kroner årligt

 

  • Hurtig tilbagebetaling
  • Reducerede lønomkostninger
  • Gennemprøvet koncept giver driftssikker løsning

Investering i to robotter styrker kapacitet og konkurrenceevne

Maskinfabrikken Prodan er totalleverandør og har en stor produktion med pladebearbejdning, svejsning, spåntagning, montage samt tilhørende logistik og kvalitetskontrol. Virksomheden holder til sydvest for Randers med sine 160 medarbejdere, og de mange kunder findes inden for vindmølle-, offshore-, landbrug-, forsvars, fødevare- og procesindustrien.

Hos Prodan har de lagt en kraftig vækststrategi, der i løbet af de næste tre år skal få virksomheden til at vækste med 40%. Vejen dertil ligger i en stærk satsning på automation og robotter, der skal være med til at øge kapacitet og konkurrenceevne betydeligt. Derfor har Prodan investeret i to robotceller fra BILA af modellen BILA RoboPower T850-6L.  

Fleksible standardrobotter

Den ene BILA RoboPower blev købt til et bearbejdningscenter, og den anden BILA RoboPower til en CNC-drejebænk. Prodans fabrikschef, Henrik Christensen, har mange års erfaring med robotter, og valget er faldet på denne model, da det er en meget fleksibel standardrobotcelle, der er flytbar og nem at programmere.

”I stedet for kun at bygge en robotløsning op til de to CNC-maskiner, satsede vi på en standardløsning, da vi så har mulighed for at bruge den til andre emner. Alternativt kan vi flytte robotcellen over til en helt anden maskine for at bearbejde andre emner. Dette sikrer, at løsningen også er den rette på lang sigt.”

To BILA RoboPower gav en besparelse på 3 mand

BILA RoboPower T850-6L i drejeafdelingen blev hurtigt belagt med tre skift, og da behovet for dette emne voksede radikalt, tog Prodan en hurtig beslutning og flyttede robotcellen ved bearbejdningscentret ind til en CNC-drejebænk. Selve implementeringen ved bearbejdningscentret var først lige begyndt, så derfor kunne de med stor gevinst foretage en flytning ind til CNC-drejebænken. Ved denne flytning opnåede de en besparelse på 3 mand.

”I forvejen er det svært at finde kvalificeret arbejdskraft, men med frigivelse af mandskab til andre opgaver, er det muligt at få mere arbejde igennem fabrikken med det samme antal medarbejdere. Det har givet en årlig besparelse på minimum halvanden million kroner og altså en tilbagebetaling på langt under et år”,

udtaler Henrik Christensen.

BILA har på kort tid rigtig mange BILA RoboPower ude at køre. Det er ikke unaturligt, at vi laver tilbagebetalinger på under et år med BILA RoboPower konceptet udtaler Sales Manager Lars Skaarup Rasmussen fra BILA og fortsætter:

”Det er fedt at kunne bidrage til at trække produktion hjem fra Østen og samtidig bidrage til en rigtig god forretning for vores kunder.”

Interesseret i BILA RoboPower?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Lars Skaarup Rasmussen

Lars Skaarup Rasmussen

Head of Robotics
+45 2030 5177

lsr@bila.dk