BILA RoboPower til MAN
Her ses BILA’s Sales Manager, Lars S. Rasmussen sammen med Project Manager hos MAN-ES, Jonas Syders Knudsen foran BILA RoboPower T850-6L

MAN Energy Solutions
2 BILA RoboPower effektiviserer produktionen

 

  • Øget kapacitet
  • Hurtig implementering
  • Brugervenlig programmering
MAN Energy Solutions har med stor succes installeret de to første BILA RoboPower robotceller i deres produktion og fem mere er på vej.

MAN Energy Solutions (herefter MAN-ES) er verdensførende leverandør af store boring dieselmotorer og turbomaskineri til marine og stationære applikationer. De designer totakts- og firetaktsmotorer, gas og dampturbiner samt kompressorer. Produktsortimentet fuldendes af turboladere, CP propeller, gasmotorer og motorer til lokomotiver og kraftværker.

Produktionen i København har ca. 250 ansatte, hvor der primært produceres højteknologiske komponenter til indsprøjtnings- og udstødningssystemet på totaktsmotorer.

BILA RoboPower er en fleksibel robotcelle til håndtering af emner ind og ud af CNC-maskiner. MAN-ES stod og manglede kapacitet på deres drejebænk, hvor komponenterne bearbejdes. De ønskede en standardløsning på maskinen, som hurtig kunne installeres, og da muligheden bød sig for at leje en BILA RoboPower, slog de til.

På kun 4 dage var BILA RoboPower installeret, og MAN-ES’s medarbejder havde fået undervisning i kørsel med robotten. Da programmeringen af denne robotcelle er meget simpel, uddannede medarbejderen fra MAN-ES yderligere en kollega dagen efter installeringen, så robotcellen kunne holdes kørende den kommende weekend.

BILA’s Sales Manager, Lars Rasmussen udtaler:

"Vi bruger typisk en dag på at undervise kunden, som herefter er selvkørende. Og fordi BILA RoboPower er så brugervenlig, kan medarbejderne sagtens lære hinanden op uden problemer.”

Efter 7 dage kørte BILA RoboPower på 3 skift, og da cellen var lejet, var det let at regne timeprisen ud på ladning af CNC-drejebænken. Timeprisen hedder nu 20 kr. i timen, hvilket har gjort processen meget konkurrencedygtig. Samtidig er effektiviteten steget og outputtet på maskinen øget med 40%.

Head of Factory, Claus Stab, er meget imponeret over den enkle programmering på BILA RoboPower, og han får positive tilbagemeldinger fra sine medarbejdere, der er meget tilfredse med deres nye kollega:

"Hos MAN Energy Solutions kører vi med en rotationsordning, hvilket betyder, at der kan gå op til 3 uger, før vores medarbejdere står ved den samme maskine igen. Men på grund af den simple og innovative software på BILA RoboPower er det nemt for alle medarbejdere at sætte sig ind i programmeringen selv efter 3 uger.”

Den anden BILA RoboPower blev installeret op imod en rundsliber. Efter et kig på hvordan de manuelt ladede slibemaskinen, blev der udviklet en løsning til robotten, så den kunne klare opgaven. Installationen gik lige så let som med den første robotcelle, og medarbejderne var igen meget begejstrede for løsningen. På grund af den yderst fleksible og lettilgængelige software, kan MAN ES bearbejde små seriestørrelser og dermed stadig have gavn af robotcellen til ladning af slibemaskinen.

Endnu fem BILA RoboPower robotceller på vej til MAN Energy Solutions

Efter stor succes med to BILA RoboPower robotceller er der yderligere fem nye løsninger på vej til installation først i det nye år. Hermed øger MAN-ES kapaciteten kraftigt og sikrer, at alle medarbejdere får et teknologiløft, som giver en endnu mere værdifuld hverdag med mere spændende arbejde.

Det er en udfordring at få kvalificeret arbejdskraft i dag, og vi har nu øget produktiviteten med de medarbejdere, vi har. Samtidig har vi givet dem en endnu mere spændende hverdag med den nyeste teknologi, der fjerner det monotone arbejde og frigiver timer til optimering og rationalisering af vores produktion,

slutter Claus Stab Nielsen, Head of Factory, MAN Energy Solutions.

Interesseret i BILA RoboPower?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Lars Skaarup Rasmussen

Lars Skaarup Rasmussen

Head of Robotics
+45 2030 5177

lsr@bila.dk