Håndtering af bolte

Håndtering af bolte hos Rose Holm

 

  • Øget effektivitet
  • Reduceret produktionstid
  • Forbedret arbejdsmiljø
  • Øget konkurenceevne

Komplet automatiseret linje til rulning af gevind

Danske Rose Holm har valgt at tage et markant teknologihop, der for alvor har løftet virksomhedens gevindrulning til at være en international spiller. Rose Holm er en effektiv drevet industrivirksomhed med egen specialproduktion af rullet gevind rettet mod generel maskinindustri, såvel som øvrige stål-, vindmølle- og offshorevirksomheder worldwide.

Hos Rose Holm havde man tidligere mange manuelle håndteringer omkring rulning af gevind. Rose Holm havde et ønske om at automatisere denne proces for derved at styrke den konkurrencemæssige position ved at reducere produktionstiden og forbedre arbejdsmiljøet.

Løsningen

Produktionen er nu fuldautomatisk og ensartet med integreret kvalitetsstyring. Den eksisterende gevindrullemaskine understøttes af en afkortningsenhed, og ved hjælp af to robotter udføres først gevindrulning i begge ender og herefter affasning samt efterkontrol og pakning i ét procesforløb.

”Flemming Bunde har sammen med blandt andet Akea fra Thisted og BILA’s egne folk, anvist os vejen ind i fremtiden. Den fuldautomatiserede fremstillingsproces, som vi nu har kørt ind, løfter os for alvor op som en spiller, der kan byde på opgaver over hele kloden. Vi er i verdensklasse med den her løsning,”

siger Christian Bokkenheuser.

Inden automatiseringen var 4-5 personer dedikeret til denne proces. Efter processen er automatiseret, kan denne opgave nu løses af 1 person.

Åbenhed skaber resultater

Hos Rose Holm har man valgt et meget åbent samarbejde med BILA. En tilgang til samarbejdet som Rose Holm mener for alvor har løftet projektet.

”Vi er gået ind i det her med åbne øjne og arme. Vi har fortalt BILA, hvad vi vil, og stillet os til rådighed for at nå disse mål. Faktisk satte vi nok overliggeren lidt højere end vi selv havde troet muligt, men målsætningerne er nået, og understreger blot, at hvis man er åben fra begge sider, så er det muligt at nå rigtigt langt sammen,”

slutter Rose Holm’s direktør Christian Bokkenheuser.