UR3-robot fra Universal Robots frigiver tid til opgaver, der giver mere værdi

UR3-Robot fra Universal Robots frigiver tid til opgaver, der giver mere værdi

  • Forbedret arbejdsmiljø
  • Frigiver medarbejderressourcer 
  • Sikrer en stabil produktion

Optimering af manuelle og monotone håndteringsprocesser samt en nysgerrighed for at blive klogere på robotteknologi kickstartede UR-roboteventyret hos Campion Production

Der var efterhånden mange årsager til, at Campion Production tog beslutningen om at implementere robotløsninger i deres produktion. De har blandt andet længe haft et ønske om at automatisere deres manuelle processer. Herunder, specielt monotont håndteringsarbejde for at sikre et bedre arbejdsmiljø for deres medarbejdere. De havde desuden et ønske om at dykke ned i robotverdenen, få noget øvelse og blive klogere på robotteknologi.   

Hos Campion Production ApS producerer de stangsæt i stål og kulfiber til fortelte og er i dag en af Europas førende producenter indenfor rørbehandling i campingbranchen. Campion Production har været i konstant udvikling siden etableringen af virksomheden i 1974, hvor deres fineste opgave er at montere stangsæt, så det er nemt for forbrugeren at samle.

UR3-Robot skaber et bedre arbejdsmiljø og sikrer en stabil produktion 


Hos Campion Production ApS oplevede de håndteringsproblemer i en af deres processer, som de kalder ”Pind-i-prop”. Pind-i-prop er et delelement, der består af en pind og en prop, der presses sammen og bagefter bliver trykket ned i enden af et rør. Pinden bliver bukket til en krog, som oftest bliver brugt til hægtefunktionen, når fortelt og campingvogn skal hægtes sammen. Robotten griber fat i en pind fra båndet, som der placeres i den grå boks. Den samme proces sker med en prop, hvorefter de to komponenter presses sammen. Det er en proces, der er tidskrævende for medarbejderne, og derfor skaber det stor værdi, at man nu har en robot til at udføre dette arbejde.

Den står hele tiden og laver noget. Vi er altid med. Vi står aldrig og mangler dem.

Sådan siger Michael Jakobsen, Vedligeholdelsesteknikker og Maskinbygger hos Campion Production, om den værdi, som UR3-Robotten tilfører. Tidligere har Campion Production haft en mand til at sidde og samle de to komponenter. Det har givet udfordringer, da de kunne risikere at mangle dette delelement, fordi medarbejdere har haft travlt med andre opgaver, men nu har de dem hele tiden på lager.

Der er ingen tvivl om, at det er et meget monotont og ensidigt gentagende arbejde samtidig med, at det ikke ligefrem er en arbejdsopgave, som alle medarbejderne skriger efter at få lov til at udføre, fortæller Michael Jakobsen. UR3-Robotten går således ind og fjerner den manuelle håndtering fra en medarbejder ved at samle pind og prop. Michael fortæller, at robotten derfor skaber et bedre arbejdsmiljø, og folk synes det er sjovt at gå og passe en robot.

Det er nok mere det mentale arbejdsmiljø end det fysiske, siger Michael Jakobsen.

Ifølge Michael, har robotten ikke den store indvirkning på det fysiske arbejdsmiljø. Det monotone, ensidige arbejde, er hårdt for medarbejderne, så bare det, at kunne springe denne proces over, hjælper på medarbejdernes arbejdsmiljø på det mentale plan. 

Reelt set kan der produceres dobbelt så mange pind-i-prop manuelt, men ifølge Michael, er det underordnet, når automatiseringen sagtens kan producere det antal, der efterspørges. Med det antal pinde og propper som Campion Production bruger om året, er det en del timer, de får frigjort til andre opgaver, der giver mere værdi.

Nem og bekvem robotløsning  

Selve implementeringsprocessen af UR3-Robotten fra Universal Robots har også været ganske gnidningsfri for Michael og Campion Production. Michael fortæller, at der i indlæringsprocessen selvfølgelig er mange funktioner, man skal lære. Det er dog noget, der kommer henad vejen, hvor man samtidig hurtigt finder ud af, hvor intuitiv robotten er.

Den er nærmest bare kørt ud på fabrikken og så startet, fortæller Michael Jakobsen.

Robotten står og kører som den skal, og dem der arbejder med den til daglig, er blevet glade for den. De er specielt begejstret for, at den ikke driller hele tiden, fortæller Michael. Michael har lært robotten at kende i samarbejde med den lokale elektriker, men han er overbevist om, at han til næste projekt, kan klare det meste af programmeringen selv. Valget af UR3-Robotten kom på baggrund af erfaring med en UR10-Robot, hvor Michael fandt ud af, hvor nem den var at tilgå. Derfor var det vigtigt for Campion Production at holde sig til Universal Robots, da de vidste at brugervenligheden af produktet var i top. 

UR-robotter skal i fremtiden fortsat implementeres, hvor det giver mening

Det er lige så meget uddannelse for, at vi lærer det, kommer videre med det og får det brugt andre steder, hvor det vil give mening, fortæller Michael Jakobsen.

Michael og Campion Production har ambitioner om at implementere flere UR-robotter i deres produktion. Det er nemlig noget, de vil have ind i virksomheden. De skal blot have det ind under huden og få det bedste ud af det – og det kommer til at gøre gavn på sigt, fortæller Michael.

Når jeg nu er færdig med det her projekt, så skal jeg i gang med at køre videre med UR10’eren, som vi har stående inde på værkstedet, slutter Michael Jakobsen.

Michael tager et projekt ad gangen i forhold til, hvor Campion Productions produktion kan optimeres via robot- og- automatiseringsløsninger, men han ved, at der er mange muligheder. Ifølge Michael, er det kun hans hoved, der sætter begrænsningerne.

Interesseret i en UR robot?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion. 

Lars Skaarup Rasmussen

Lars Skaarup Rasmussen

Head of Robotics
+45 2030 5177

lsr@bila.dk
Brian Spetzler

Brian Spetzler

Technical Support
+45 9244 1133

brs@bila.dk
Jørgen de Blanck Nielsen

Jørgen de Blanck Nielsen

Area Manager
+45 9244 4240

jbn@bila.dk
Thomas Madsen

Thomas Madsen

Area Manager
+45 5070 8001

tma@bila.dk