Øget kapacitet med ny BILA RoboPower hos O. Jacobsens Maskinfabrik

Øget kapacitet med ny BILA RoboPower hos O. Jacobsens Maskinfabrik

 

  • Kapacitetsforøgelse
  • Effektivisering på få kvadratmeter
  • Effektivt samarbejde

Optimering af anlæg og flere produktionstimer i døgnet

O. Jacobsens Maskinfabrik - En højteknologisk moderne virksomhed, der har kompetencer inden for bearbejdning af bl.a. støbejern, stål, aluminium, messing og bronze.

Ny effektiv BILA RoboPower-løsning - BILA leverer ny løsning til CNC-bearbejdningscenter, der sikrer kapacitetsforøgelse med ubemandet kørsel.

Hos O. Jacobsens Maskinfabrik i Holstebro blev mange af virksomhedens emner kørt på tre forskellige maskiner, hvor fire medarbejdere var beskæftiget med at passe maskinerne. Medarbejderne løftede emnerne adskillige gange dagligt fra palle til maskine fra maskine til måling og afvaskning og igen videre til distribution og klargøring.

Produktionschef Henning Laugesen fortæller:

”Hovedformålet med en investering var at få flere produktionstimer i døgnet. Vi ville have ekstra timer ud af maskinerne og spare nogle hænder, der ikke blev brugt effektivt. Derudover giver flere af emnerne mange tunge løft i strakt arm til vores medarbejdere, som vi gerne ville undgå. Det betyder meget for os, at vi har et godt arbejdsmiljø.”

Ny fleksibel RoboPower-løsning

Med et mål om at optimere processen ved bearbejdningscenteret blev det hurtigt klart, at det var realistisk at nå målet ved at installere en enkelt robot, der kunne håndtere emnerne. Henning Laugesen uddyber:

”BILA havde et godt koncept med den nye RoboPower, som vi kunne se flere fordele i. Især optimering og fleksibilitet var vigtige prioriteter. Samtidig har vi med denne løsning ikke mange tvungne stop i processen, da vi kan holde robotten kørende under opfyldning af emner”.

Den nye BILA RoboPower håndterer en række forskellige emner hos O. Jacobsens Maskinfabrik. Efter påfyldning af emner på ladebord kører den automatisk ind til robotten, som griber et emne og sætter det ind i CNC-bearbejdningscenteret. Efter endt bearbejdning tager robotten emnet og placerer den på ladebordet. Når alle emner er bearbejdet, kører ladebordet automatisk ud og et nyt ladebord er klar til robotten. De færdigbearbejdede emner tages af ladebordet, imens robotten kører videre, og nye emner lægges klar til næste skift.

Op til 6 timers øget produktionstid

I dag kører BILA RoboPower ubemandet op til 6 timer i døgnet og mandskabsbehovet på maskinfabrikens maskiner er betydeligt nedsat:

”Tidligere havde vi 4 mand til at passe 3-4 maskiner, hvor vi i dag med den nye løsning kan have 2 mand til det samme arbejde”, fortæller Henning Laugesen.

Det giver maskinfabrikken flere timer i døgnet både ift. bearbejdningstid og frigivet mandskab. Samtidig er medarbejderne befriet for mange tunge løft, og resterende løft er i dag mere ergonomiske.

Vi er meget tilfredse med løsningen. Vi har fået mellem 3 og 6 timers ekstra produktion i døgnet alt efter emne. Det gør, at vi får langt flere emner igennem på maskinen, og det er bestemt ikke uvæsentligt. Samtidig er det let for natholdet at fylde op og trykke start, når de møder ind, så passer robotten sig selv."

Henning Laugesen, produktionschef
O. Jacobsens Maskinfabrik

Interesseret i BILA RoboPower?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Lars Skaarup Rasmussen

Lars Skaarup Rasmussen

Sales Manager
+4520305177

lsr@bila.dk