Palletering med BILA Flex hos mejeriet MS Selfossi

MS Selfossi

Palletering af mejeriprodukter

 

  • Øget fleksibilitet
  • Forbedret hygiejne
  • Logistikoptimering

Nyt anlæg til MS Selfossi

Mejeriet MS på Island har centraliseret sin konsumproduktion, så næsten al produktion nu er samlet hos mejeriet MS Selfossi. Derfor har MS Selfossi anskaffet en komplet automatiseret løsning fra BILA, der fragter kartoner fra tapperiet til lageret, hvor læsseramperne for den videre distribution sker. Al manuel håndtering er fjernet i denne proces.

Løsningen

Kartonerne kører fra produktionen enkeltvis til lageret, hvor de via 5 linjer enten går direkte i trolleys eller gennem en foliering. Fra folieringen går kartonerne enten i trolleys eller på palle. Pakning og palletering af folierede kartoner på palle sker med BILA Flex. Guõmundur Geir Gunnarsen, Mejerichef hos MS Selfossi, udtaler:

”Det tiltalte os meget, at der er stor fleksibilitet i BILA Flex. Det er nemt at omstille den til at køre nye produkter. Derforuden får vi også med denne løsning højnet kølingeffekten, da det med BILA Flexens palleteringsmønster ikke er nødvendigt at wrappe pallen inden afsendelse.”

Trolleypakningen sker via 2 milkpackers med efterfølgende gruppering af trolleys i sæt af 4. Herefter hentes trolleys og paller og køres med truck ud til lastbilerne.

Den direkte transport fra produktionen til lageret gør, at nedkølingen af produkterne starter hurtigere.

Forbedret logistik i produktionen

Med den nye automatiseringsløsning er logistikken på MS Selfossi væsentlig forbedret. Tidligere var det nødvendigt efter fyldning af trolleys på op til 200 kg at skubbe dem hele vejen ud til videre fragt. I dag håndteres paller og trolleys ikke længere i tapperiet, de er kun ude på lageret. Dette resulterer også i en væsentlig forbedring af hygiejnen, da trolleys med den nye løsning slipper for at skulle transporteres ind gennem produktionen.

Med denne løsning er den samlede proces effektiviseret væsentlig. Derudover er arbejdsmiljøet også forbedret, da vi har fritaget vores medarbejdere for mange gentagende tunge løft.”

Valg af leverandør

BILA blev valgt som leverandør af løsningen, da de kunne levere den bedste løsning. Der var begrænsede fysiske rammer til anlægget, og BILA’s kompakte layout var det, der passede bedst hos MS Selfossi.

”Vi har rigtig god erfaring med BILA fra tidligere leveret løsning. Også denne gang har de gjort det godt. Vi er yderst tilfredse med både samarbejdet og det leverede anlæg.” slutter Guõmundur Geir Gunnarsen.

Interesseret i at vide mere?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Jesper Hjort

Jesper Hjort

Market Unit Manager
+45 2265 0016

jhj@bila.dk