Maskinfabrikken Rival investerer i produktivitet

 

Maskinfabrikken Rival – En investering i produktivitet

 

  • Ubemandet kørsel efter fyraften
  • Hurtig tilbagebetalingstid
  • Øget konkurrenceevne

Maskinfabrikken Rival er en underleverandør, der udvikler, producerer og sælger maskinbearbejdede emner til danske og internationale virksomheder. Maskinfabrikken Rival er med sine 50 engagerede medarbejdere beliggende ved Skanderborg. I deres moderne maskinpark bearbejdes typisk små og mellemstore seriestørrelser til mange forskellige industrier.

Investeringen i robotcellen BILA RoboPower faldt efter blot det første salgsmøde med BILA efter mange års overvejelser om automatisering i virksomheden.

Fleksibel robotløsning

Hos Rival har man i mange år overvejet automatisering med robotter, men det er altid blevet ved snakken, da maskinfabrikken ikke lige havde fundet den rette løsning til at opfylde deres behov. Rival har et ret krævende produktmix, og derfor har der tidligere ikke været nogen leverandører, der har kunnet leve op til deres krav.

Adm. direktør Henrik Holvad og produktionschef Heino Pedersen var ret uforberedte til det første salgsmøde med BILA, men på første møde – stadig uden at have set robotten køre, havde Rival skrevet under på deres første robot! Direktør Henrik Holvad udtaler:
”Behovet har været så vildt for mig, så efter at være blevet præsenteret for BILA RoboPower på første salgsmøde, var der ingen tvivl om, at det var den vej, vi skulle gå.”

Rival har længe haft udfordringer med at få besat aften- og nattetimerne, hvilket har betydet, at der ingen produktion har været om aftenen. ”Der ligger utrolig meget potentiale i alle timerne efter almindelig arbejdsdag, i weekender og på helligdage, så vores opgave har været at få besat ydertimerne med nogle produktive timer.”

Henrik Holvad fortæller, at det er deres første robot ud af mange, og deres målsætning er til at starte med 4 timers ubemandet kørsel om dagen: ”Når vi når dette, er det en succes, og så skal vi naturligvis videre. Det er en utrolig billig og simpel løsning, så der skal ikke meget igennem før det bliver en god investering, og kigger vi på potentialet, kan det blive en rigtig interessant investering."

BILA RoboPower – kører ubemandet når medarbejderne er gået hjem

BILA RoboPower er en fleksibel robotcelle, der bruges til håndtering af emner ind og ud af CNC-maskiner. Den kan typisk være med til at forlænge arbejdsdagen med 4-8 timers ubemandet produktion, hvilket også var den væsentligste grund til, at Rival valgte BILA RoboPower. Rivals behov for bearbejdning af små seriestørrelser gør også robotcellen ideel, da den kan håndtere små serier på grund af den yderst fleksible og lettilgængelige software.

Operatøren kan til hver en tid omprogrammere cellen med sin enkle programmering, der minder meget om programmeringen af en CNC-maskine. Det vil sige, at Rivals medarbejdere, der er vant til at programmere CNC-maskiner, hurtigt vil kunne sætte sig ind i denne programmeringsform. BILA’s Sales Manager Lars S. Rasmussen udtaler: ”Vi bruger typisk en dag på at undervise, herefter er kunden selvkørende, og ved efterfølgende spørgsmål har BILA et stort serviceteam på 31 mand klar til at vejlede kunden.”

Hos Rival har man valgt at investere i en BILA RoboPower for at udvide ydelsespalletten. ”Vi arbejder på at brede vores kompetencer ud til også at omhandle serieproduktion. Det ligger lidt fra vores nuværende kernekompetencer, men vi har allerede de første ordrer i hus”, fortæller Henrik Holvad.

”Opgaven bliver også fremover at fortælle vores kunder om alle fordelene ved serieproduktion hos os, og i den argumentation spiller robotten en vigtig rolle.”

Robotter skaber flere jobs

Da Rival havde besluttet sig for at investere i en BILA RoboPower, skulle medarbejderne informeres. Når en virksomhed automatiserer, bliver mange medarbejdere bekymrede for, om de nu bliver overflødige og dermed mister deres arbejde, når sådan en robot kommer ind og tager al arbejdet. Men det er en meget misforstået holdning, da robotter er med til at øge produktiviteten i virksomheden. Virksomhedens konkurrenceevne vil stige, og der skabes dermed nye arbejdspladser. Idet der kommer flere robotter til, bliver medarbejderne frigivet til andre opgaver, og der bliver behov for dygtige medarbejdere til at betjene robotterne.

Rivals ledelse var hurtig til at informere medarbejderne om den nye medhjælper, og alle medarbejdere har taget godt imod beskeden.

Det giver en ny udfordring, men de får også mulighed for at lære nogle nye facetter og videreudvikle sig på det faglige såvel som på det personlige plan. Med investeringen i BILA RoboPower vil vi helt sikkert fortsætte den positive udvikling hos Rival, og i den nærmeste fremtid regner vi stærkt med at vækste og dermed ansætte flere medarbejdere”, slutter Henrik Holvad.

Interesseret i BILA RoboPower?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Lars Skaarup Rasmussen

Lars Skaarup Rasmussen

Head of Robotics
+45 2030 5177

lsr@bila.dk