CNC-drejning hos KAMF med BILA RoboPower

KAMF investerer i endnu en CNC-medhjælper fra BILA

 

  • Ubemandet kørsel efter fyraften
  • Fokus på arbejdsmiljøet
  • Ingen afskærmning

KAMF er en maskinfabrik beliggende i Hornslet nord for Århus. Hos KAMF arbejder man med en kombination af automation og robotløsninger samt arbejde med lean og 5S.

Hos KAMF har de efter deres første robotinvestering i en CNC-medhjælper fået så travlt, at de allerede har fået brug for endnu en.

KAMF er en typisk underleverandør, som bearbejder mange forskellige emner og ofte små seriestørrelser. Deres investering i en BILA RoboPower var et godt valg til håndtering af emner ind og ud af deres drejebænk, da den er hurtig at omstille og kan håndtere meget små serier på grund af den yderst fleksible og lettilgængelige software. Derfor var det også et naturligt valg at investere i endnu en BILA RoboPower.

Robotter skaber jobs

Hvis nogen påstår, at robotter tager al arbejdet, så tager de grueligt fejl. KAMF oplever et stadigt stigende behov for automation, og for stadig at øge omsætningen havde de brug for at få udnyttet maskinerne mere. Derfor skulle der fokuseres på at udnytte maskinerne i nogle timer, hvor de i dag stod stille. Valget blev en BILA RoboPower.

Ubemandet kørsel efter fyraften

Succeskriteriet for KAMF var, at BILA RoboPower skulle køre 25 timers ubemandet produktion om ugen på en eksisterende drejebænk, og da de netop har rundet 40 timers ubemandet kørsel, blev successen fejret med indkøb af endnu en BILA RoboPower, som nu skal hjælpe til med at få et bearbejdningscenter til at køre flere timer efter fyraften. Når man tænker på, at det er en lille investering, er 40 timer ekstra i ugen på en ubemandet maskine en stor gevinst.

Fokus på arbejdsmiljøet

Arbejdsmiljøet betyder meget hos KAMF, og direktør Keld Adelsbøll er meget tilfreds med investeringen i den anden BILA RoboPower:

Vi tænker meget på vores medarbejdere, så der, hvor vi har en masse gentagelser ved maskinerne, kigger vi efter fleksible robotløsninger. Vi vil undgå at slide vores medarbejdere op, og robotten er meget mere effektiv, så den får skiftet emnet, når maskinen er færdig, og samtidig fortsætter den når vi andre holder fyraften.”


Keld Adelsbøll slutter: ”Egentlig har vi ikke tid til at få installeret den nye robot lige nu, da vi har rigeligt at lave, men omvendt har vi heller ikke tid til at lade være”.

Interesseret i BILA RoboPower?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Lars Skaarup Rasmussen

Lars Skaarup Rasmussen

Head of Robotics
+45 2030 5177

lsr@bila.dk