Maskinbetjening af drejebænk hos Invitec med BILA RoboPower

Lille maskinfabrik på Fyn automatiserer med stor gevinst

 

  • Bedre udnyttelse af arbejdstid - bedre arbejdsflow 
  • Væsentligt forbedret arbejdsmiljø
  • Professionel service og support tilknyttet 24/7

Invitec er en mindre spåntagningsvirksomhed, der ejes og drives af brødrene Jimmi og Michael Hansen. Virksomheden er beliggende i Gelsted på Fyn og så første gang dagens lys i 2008. Fra at have været en lille virksomhed på 100 m2, er udviklingen gået stærkt, og i juli 2014 blev det nødvendigt at udvide maskinparken til 1000 m2. Ud over de to brødre er yderligere en mand ansat på maskinfabrikken.

Invitec er 100% underleverandør og beskæftiger sig med CNC-drejning og CNC-fræsning. Invitec har ordrestørrelser op til ca. 300 emner af gangen. En typisk cyklustid på disse serier er omkring 7 minutter, og derfor kræver det meget operatørtid at holde maskinerne kørende. Efter automatiseringen har den enkelte medarbejder fået frigivet mere tid, som kan bruges mere effektiv på programmering, opstilling og overvågning, og han har nu ro til dette, da han ikke forstyrres hvert 7. minut, når han skal skifte emne.

Direktør Jimmi Hansen udtaler:

”Det giver et bedre flow i løbet af dagen uden hele tiden at blive afbrudt for at skifte emner, og der arbejdes meget mere effektivt ved maskinen.”


En del emner er nu kørt ind, og maskinerne kører derfor flere timer af gangen uden operatør i hverdagen. Samtidig kan der efter behov køres mange timer efter fyraften, hvor bearbejdningen foregår ubemandet.

Enkel maskinbetjening

BILA RoboPower er en brugervenlig robotcelle, og for medarbejderne hos Invitec har det været nemt at komme i gang. Ingen af dem er uddannet maskinarbejdere, men med blot 1 ½ times kursus var de 3 medarbejdere klar til at arbejde med robotcellen.

Arbejdsmiljøet har spillet en stor rolle i valget af BILA RoboPower, der med sin lange robotarm giver plads til, at medarbejderne kan komme ind og skifte skær.

Ejer Jimmi Hansen forklarer:

”Der er langt ind til patronerne i maskinen, så det har tidligere givet mange skæve vrid i ryggen for den pågældende medarbejder, men nu sparer det os for alle de mange gange vi skal ind og ud af maskinen på en dag.”

Flytbar robotcelle

BILA RoboPower er en flytbar robotcelle, der kan flyttes rundt i produktionen efter behov. Invitec så også en stor fordel ved dette, da de havde behov for, at BILA RoboPower kunne flyttes rundt til to forskellige drejebænke. Behovet opstår typisk et par gange om måneden, og i løbet af kort tid er robotcellen oppe at køre igen.

Valg af leverandør

Invitec havde ingen kendskab til BILA før investeringen. Det var faktisk rent tilfældigt, at en værktøjssælger havde anbefalet BILA. Brødrene fra Invitec var meget imponerede af kvaliteten på robotcellen:

Vi synes godt om, at det var en stålarm frem for en aluminiumsarm, og vi kunne mærke, at det var i en kraftig kvalitet. Derudover passede størrelsen os også godt, og til sammenligning med andre så kunne prisen sagtens hamle op med de andre leverandører.”

For en lille virksomhed som Invitec var det også en vigtig parameter at vælge en leverandør, hvor service og support er i orden.

”Hvis man har spørgsmål, så kan det ikke hjælpe noget, at der går 3 dage, inden man får et svar. Og hvis uheldet er ude, så skal der også være mulighed for at få hurtig service på robotten, og det er der hos BILA,” slutter Jimmi Hansen.

Interesseret i BILA RoboPower?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Lars Skaarup Rasmussen

Lars Skaarup Rasmussen

Sales Manager
+4520305177

lsr@bila.dk