UR3-robot fra Universal Robots frigiver tid til opgaver, der giver mere værdi

Hammel Plast har selv implementeret UR-robot til sprøjtestøbemaskine

  • Hurtig levering
  • Forbedre arbejdsmiljø
  • Nem at programmere

Hos Hammel Plast er en UR-robot blevet en del af produktionen. Virksomheden fik øje for en cobot fra Universal Robots, da de skulle erstatte deres gamle robot. Hurtig levering og implementering af UR-robotten resulterede i, at robotten var oppe at køre på bare ét døgn.

Hammel Plast har rødder tilbage til 1989, hvor det hele startede med en idé og passion for værktøjsfremstilling. Virksomheden udviklede sig hurtigt gennem årene, og produktionen blev automatiseret i takt med stigende ordremængder. Hos Hammel Plast udvikler og fremstiller de sprøjtestøbte plastemner.
 

Virksomheden købte deres første UR-robot i 2022, en UR10e med griber fra den gamle robot. Det er en virksomhed, som selv kan fremstille mange ting herunder udstyr til robotten. Her sparede virksomheden en del tid, fordi de selv stod for afhentning af robotten hos BILA og efterfølgende installation.
 

Hos Hammel Plast er der stort fokus på automatisering af deres produktion. Den nye UR-robot skal håndtere emner af bly, fordi det var vigtigt for virksomheden så vidt muligt at undgå berøring af disse emner med bly. Så her var det oplagt at automatisere.

Vi fik rigtig god hjælp i den situation vi stod i, da vi manglede en ny robot ret akut. Det var vigtigt, at vi stadig kunne udføre vores opgaver til tiden, siger Anders Rasmussen, Project Manager.

Hurtig implementering


For Hammel Plast var den hurtige leveringstid altafgørende. Fra virksomheden købte robotten, hentede den og fik den implementeret ved maskinen gik der under én uge. Det betød, at der ikke kom forlænget leveringstid på deres ordre ved maskinen.
 

En UR-robot er nem og hurtig at få i drift, hvilket i vores tilfælde gjorde, at vi fik den hurtig op at køre på bare ét døgn og den har kørt upåklageligt lige siden, fortæller Anders Rasmussen, Project Manager.
 

Automatisering er forsat i fokus hos virksomheden, og med den nye UR10e ser de også muligheder i at flytte den til andre opgaver i produktionen, da den kun er i brug 50-60% lige nu.
 

Efter vi har fået en UR-robot i produktionen, ser vi også muligheder i at få andre medarbejdere til at programmere robotten. En UR-robot er nemmere at programmere og give i hænderne på én, som ikke nødvendigvis har programmeret en robot før, slutter Anders Rasmussen, Project Manager.

Interesseret i en UR robot?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion. 

Lars Skaarup Rasmussen

Head of Robotics
+45 2030 5177

lsr@bila.dk

Thomas Madsen

Sales Manager
+45 5070 8001

tma@bila.dk

Jørgen de Blanck Nielsen

Area Manager
+45 9244 4240

jbn@bila.dk

Søren Galster Tækker

Area Manager
+45 5277 0048

sogt@bila.dk

Brian Spetzler

Product Manager
+45 9244 1133

brs@bila.dk