En ekstra robot frigør tre medarbejdere hos Arla i Bislev

En ekstra robot frigør tre medarbejdere hos Arla i Bislev

 

  • Reduceret mandskabsbehov
  • Færre stop på anlæg
  • Højere antal palleterede kasser

Ombygning med brugte robotter

BILA ombygger palleteringsproces med to robotter, der sikrer en mere effektiv og stabil palletering med et højere antal håndterede kasser med hvid ost.

Håndtering af forskellige produktvarianter

Hos Arla i Bislev kunne man ikke længere følge med i forhold til den produktsammensætning, der skulle igennem i palleteringsprocessen. Her stod en Kuka-robot for at håndtere palletering af hvid ost. I en kombination med manuel håndtering af tilføjelse af stabiliserende ark på pallen, krævede palleteringen, at anlægget blev lukket ned syv gange i døgnet.

Afdelingsleder Henrik Thorup fortæller:

”Den produktsammensætning vi har i dag, kunne vi ikke længere klare med én robot. Vi havde en Kuka-robot i forvejen og ville gerne have én mere, så medarbejderne kun skal forholde sig til en enkelt robottype på linjen.”

Ombygning af eksisterende anlæg

For at komme i mål med opgaven og gøre det muligt for mejeriet at få en optimal palletering valgte de at få hjælp hos BILA. Henrik Thorup forklarer:

”Omtalen af BILA er god rundt på mejerierne bland andet i forhold til et højt kvalitetsniveau, og vi går ikke på kompromis med kvaliteten.”

Gennem tidligere samarbejde fandt BILA en overskydende Kuka-robot på Arla-mejeriet i Branderup, der med ombygning af anlægget kan indgå på den nuværende palleteringslinje.

Helt konkret indeholder løsningen to robotter: En brugt robot fra andet mejeri og den eksisterende robot på linjen, som begge er programmeret til palletere hvid ost fra hver sin rullebane. Samtidig tilknyttes Pal-Cut maskiner, som robotterne automatisk henter stabiliserende skridsikre ark fra.

Henrik Thorup fortæller:

BILA’s team har været meget professionelle i projektfasen, hvor vi har snakket vores behov godt igennem og BILA har besøgt os løbende

Ombygning frigør tre mand

Henrik Thorup udtrykker:

Med ombygningen har vi frigjort tre mand fra linjen både ordremæssigt og til håndtering af opgaven. Vi har oplevet stort engagement hos BILA’s team, og vi er blevet udfordret til at rykke os. Det har været en meget positiv oplevelse hele vejen.

Mejeriet i Bislev har optimeret palleteringslinjen og kan nu få flere produkter igennem på samme tid. Med omkostningsomfanget for øje har investeringen i en brugt robot gjort linjen væsentlig mere effektiv.

Anlægget har kørt fra dag 1, og det kan følge med på alle kombinationer af vores 1200-1500 gr. produkttyper. Vi har fået et rigtig godt produkt, der er udviklet, monteret og indkørt med meget høj faglig kvalitet. - Henrik Thorup, afdelingsleder Arla Bislev

Fakta om Arla Bislev

Om: Mejeriet ved Nibe er Danmarks største på sit felt.

Produkt: Her produceres flødeost og hvid ost, som primært bliver afsat i Europa og Mellemøsten samt Naifu et tofu-lignende produkt, der eksporteres til Kina.

Interesseret i at vide mere?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Jesper Højmark

Jesper Højmark

Market Unit Manager
+45 2449 3836

jhp@bila.dk