Dugnaden mix-palletering

Norsk gazellevirksomhed investerer i fuldautomatisk mixpalletering fra BILA

 

  • Fremtidssikret løsning
  • Effektiviseret distribution
  • Fuldautomatisk produktion

Baggrund for investeringen

Dugnaden er en norsk internetbaseret virksomhed, der er etableret med henblik på videresalg af toiletpapir, køkkenrulle, kaffe og te. Det bagvedliggende formål med Dugnaden er at generere penge ud i lokalsamfundet - et koncept som på nuværende tidspunkt har genereret ca. 80 mio. norske kr. ud til foreninger og sportsklubber mv., fordi disse indkøber produkter hos Dugnaden til videre salg.

Dugnaden oplever en stigende efterspørgsel på deres produkter – en tendens der har resulteret i, at virksomheden har vundet prisen som norsk gazellevirksomhed to gange.

Som følge af den stigende interesse har Dugnaden nu valgt at investere i en fuldautomatiseret løsning i produktionen.

Vi vil med tiden kunne udvide vores varesortiment uden at være afhængig af at skulle udvide staben af medarbejdere”,

udtaler medejer Morten Marcus. En anden fordel ved automatiseringen er, at Dugnaden fremadrettet kan palletere og klargøre ordrer i aften- og nattetimerne.

Løsningen

Løsningen til Dugnaden er en fuld automatiseringsløsning med AGV kørsel. Det betyder, at den tidligere komplette manuelle håndtering af ordrene nu bliver automatiseret. En AGV er i stand til at hente og placere paller i reolsystemet, og den sikrer dermed en fuldautomatisk håndtering af paller fra vareindlevering til lageret.

Ved bestilling af hele paller bringes produkterne automatisk fra lager til stationen for labelmærkning, hvorefter pallerne bringes til vareudlevering.

Robotanlægget anvendes til mixpalletering, som omfatter palletering af alt det, der ligger ud over hele paller. Mixpalletering er f.eks. nødvendig til de kunder, som har brug for mindre ordrestørrelser og derfor ikke har behov for hele paller.

Mixpaller køres fra lageret til et speciallavet bånd ved en Kawasaki ZD130 robot – et bånd indrettet til hvert af de seks produkter, som Dugnaden forhandler.

Ved hjælp af en Palomat sikres en automatisk fødning af paller. Robotten mixpalleterer ordrene, som herefter sendes videre til foliering. Efter folieringen sker en automatisk påsætning af ordrelabel, hvorefter AGV’en kører pallerne til vareudlevering med henblik på videre fragt.

Valg af BILA A/S

”Vi lavede forespørgsler hos flere leverandører. Vi oplevede BILA A/S som den leverandør med de bedste kompetencer, da de som de eneste kunne levere en komplet løsning i forhold til vores ønsker. I hele fasen op til ordreafgivelse var vi meget imponerede over den store interesse og strukturerede tilgang, som BILA havde til vores virksomhed” afslutter Morten Marcus om samarbejdet med BILA A/S.

Automatiseringen forventes installeret medio november.

Interesseret i at vide mere?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Jesper Højmark

Jesper Højmark

Market Unit Manager
+45 2449 3836

jhp@bila.dk