UR3-robot fra Universal Robots frigiver tid til opgaver, der giver mere værdi

Cobots fra Universal Robots løser udfordring med pladsmangel på produktionslinje

  • Forbedre arbejdsmiljø
  • Optimering af produktionslinje
  • UR Academy har gjort programmering mere simpel

 

Optimering og automatisering af produktionslinje med ny palleteringsløsning har fået Odense Marcipan til at se fremtidige løsninger med UR-robotter. UR Academy har hjulpet virksomheden til selv at stå for programmering af UR-robotten

Odense Marcipan blev grundlagt i 1909 i hjertet af Odense af Lauritz Thobo-Carlsen. På fabrikken i Odense er der i dag 140 ansatte, og her producerer de marcipan og marcipanrelaterede produkter til de skandinaviske markeder.

Virksomheden købte deres første UR-robot i 2022, hvor valget fald på den store UR10e på en EasyPalletizer med en griber. Odense Marcipan havde fokus på hvordan de kunne automatisere deres ene produktionslinje. Med UR-robotten får de en fleksibel og flytbar løsning, som løser en palleteringsopgave og samtidig kan være i samme miljø som deres medarbejdere uden afskærmning.

Vores udfordring var pladsmangel på produktionslinjen – derfor ville vi finde en løsning, som kunne løse opgaven uden at fylde særlig meget. Her kom UR-robotten ind i billedet, som både kan løse palleteringsopgaven, og som ikke fylder, siger Sebastian Mortensen, projektkoordinator.

UR Academy har gjort det mere simpelt for os


Hos Odense Marcipan har de valgt selv at stå for programmering og montering. Sebastian Mortensen har selv stået for programmering af UR-robotten, trods han aldrig har programmeret en robot før. Selvom programmeringsdelen har været udfordrende, så er det lykkes ved hjælp fra UR Academy.

UR Academy har gjort det simpelt, selv for folk der ikke har arbejdet med programmering af robotter før. Selve programmeringsdelen er ligesom legoklodser, hvor man kan prøve sig frem alt efter, hvilken opgave robotten skal løse. Det har gjort, at vi er endt ud med en god løsning, som vi har ønsket, med en forståelse for, hvordan vi løbende kan lave rettelser eller optimere på robotten, fortæller Sebastian Mortensen, projektkoordinator.

UR Academy har bidraget til, at virksomheden er nået i mål med deres løsning på egen hånd, hvilket også er endt ud i en løsning som de er utrolig tilfredse med.


Automatisering er vejen frem


Odense Marcipan ønsker at forbedre deres processer hele tiden, og med deres nye UR10e har den åbnet for nye døre, og gjort det muligt at palletere tungere ting. Med denne robot kan 95% af produkterne palleteres. Det er en nødvendighed at automatisere ens produktion, så man kan være konkurrencedygtig. Sebastian Mortensen kan sagtens se løsninger i fremtiden med UR-robotter, da tilbagebetalingstiden er mere fleksibel, og det er en prisklasse, hvor produktionslinjer med mindre volumen også kan blive automatiseret.

 

Interesseret i en UR robot?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion. 

Lars Skaarup Rasmussen

Head of Robotics
+45 2030 5177

lsr@bila.dk

Thomas Madsen

Sales Manager
+45 5070 8001

tma@bila.dk

Jørgen de Blanck Nielsen

Area Manager
+45 9244 4240

jbn@bila.dk

Søren Galster Tækker

Area Manager
+45 5277 0048

sogt@bila.dk

Brian Spetzler

Product Manager
+45 9244 1133

brs@bila.dk