Palletering af laks i isopor kasser hos Bremnes Seashore

Palletering af ferske laks i isoporkasser

 

  • Øget udnyttelsesgrad og fleksibilitet
  • Større buffer
  • Varieret produktionskapacitet

Baggrund

Bremnes Seashore har fået optimeret deres produktion, fordi de havde udfordringer med at følge med rent kapacitetsmæssigt. Princippet er som før, men deres nuværende anlæg er udbygget med en robot, og forsyningslinjerne er blevet ombygget så det giver en større buffer, øget kapacitet og øget fleksibilitet.

COO Bjørn Willy Sæverud udtaler: ”Efter ombygningen er robotkapaciteten steget med næsten 100% ved at øge antallet af robotter fra 2-3.”

Bremnes Seashore er et lakseslagteri med lakseopdræt og produktion. Virksomheden har 270 ansatte på 23 forskellige lokationer i Norge, og hver dag bliver mellem 150 og 250 tons laks transporteret ud i hele verden.

Hos den norske lakseproducent varierer produktionen og produkterne meget fra dag til dag. ”Nogle dage er der mange produkter men få produkttyper, og omvendt kan der være få produkter og mange forskellige produkttyper”, fortæller COO Bjørn Willy Sæverud.

Derfor er det vigtigt, at deres produktionsanlæg har en vis fleksibilitet og kapacitet for at kunne håndtere den daglige variation med mange forskelligartede produkter.

Løsning til pakning og palletering

I pakkeriet er 2 robotter blevet til 3 Kawasaki ZD130 robotter, som hver henter kasser fra 4 bufferbaner og afleverer ud på 5/7 mulige pallepladser. Kasserne kan nu stables i 10 lag i forhold til de 9 lag før ombygningen, hvilket optimerer fragtomkostningerne.

Robotternes udnyttelsesgrad er udnyttet væsentligt pga. den større buffer og at robotterne ’samarbejder’ i situationer hvor en sort udgør en større andel end den enkelte robot kan håndtere.

For os er det vigtigt, at det fungerer på forskellig volumen og produkttyper for at håndtere den daglige variation, og det har været hele formålet med denne ombygning”, siger It-chef Terje Sæverud hos Bremnes: ”I dag er mere gjort af robotterne og mindre af medarbejderne.”

Samarbejdet

Det eksisterende anlæg er leveret af en norsk leverandør, hvortil BILA havde leveret Kawasaki robotterne. Ved ombygningen blev BILA valgt, fordi BILA kunne tilbyde løsningen, vi ønskede, forklarer COO Bjørn Willy Sæverud:

”Og så kunne de også tilbyde en bedre service på anlægget.”

Et stort plus for Bremnes har været, at produktionen har fortsat under installationen af den nye robot. ”Produktionen har ikke stået stille, imens BILA har installeret og omprogrammeret, og det er vi meget tilfredse med”, slutter Bjørn Willy Sæverud.

Interesseret i at vide mere?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Jesper Hjort

Jesper Hjort

Market Unit Manager
+45 2265 0016

jhj@bila.dk