CNC fræser og drejebænk med BILA RoboPower

Maskinbetjening af CNC-fræser og -drejebænk hos Brandt Metalindustri

 

  • Gennemprøvet koncept
  • Hurtig tilbagebetalingstid
  • Innovation via medarbejderne

Endnu en BILA RoboPower til Brandt Metalindustri

Brandt Metalindustri A/S i Galten ved Århus er en moderne og dynamisk virksomhed, der leverer drejede og fræsede emner til plast- og metalindustrien. Virksomheden er 100% underleverandør og har med sine 14 ansatte en avanceret CNC-maskinpark, der blandt andet betjenes af deres nye investering, en BILA RoboPower, som er den anden CNC-medhjælper inden for et år.

BILA RoboPower er en flytbar robotcelle, der kan sættes til hvilken som helst CNC-maskine og betjene den i flere timer af gangen uden opsyn. God brugervenlighed, stor fleksibilitet og nem programmering var vigtige argumenter for Brandts anskaffelse af denne robotcelle.

Brandt investerede i foråret 2013 i deres første BILA RoboPower, som skulle stå ved en drejebænk. Hos Brandt har man selv formået at tilpasse cellen til virksomhedens egne behov; efter 14 dage havde de allerede udviklet et nyt fikstur til håndtering af emner ind og ud af maskinen. Dette gav plads til flere emner i magasinet, og produkter der har taget flere uger at lave, tager nu kun få dage. Derudover konstruerer virksomheden også selv de nødvendige gribefingre. Med bare en enkelt dags undervisning fra BILA kan de også selv stå for al programmering pga. Kawasakis enkle software.

Innovation via medarbejderen

Medarbejderne har taget robotcellen BILA RoboPower til sig fra dag 1, fordi tilgængeligheden på robotcellen er så nem. BILA RoboPower skaber innovation via medarbejderen, dvs. hvis medarbejderen får en god ide kan han bare lave det selv. Hos Brandt er de glade for anskaffelsen: Vi var meget skeptiske, indtil vi fik den i brug, men den er så nem at håndtere, at vi ikke kan være andet end begejstrede for den”, siger Kenneth Brandt, der er indehaver af Brandt Metalindustri.

Vækst via automatisering

Baggrunden for automatiseringen har været at bringe mandetimerne ned ved at maskinerne kunne passe sig selv nogle flere timer om dagen. Kenneth Brandt estimerer, at de har sparet en halv mand væk, og alternativet havde været at ansætte en mand mere. Så han er ikke i tvivl om, at den fortsatte vækst hos virksomheden skal komme via automatisering med robotter.

Brandt Metalindustri kendte ikke BILA inden, de anskaffede sig BILA RoboPower:

Vi blev tiltrukket af konceptet, som lød godt og professionelt, og dertil kommer helt klart også fleksibiliteten, som har været altafgørende.”

Kenneth Brandt fortsætter: Økonomien har selvfølgelig også været en vigtig faktor, ligesom vi har været meget tilfredse med servicen. BILA RoboPower har kørt upåklageligt, og de småting der har været, har vi selv kunne ordne, slutter Kenneth Brandt.

Anskaffelse af endnu en BILA RoboPower

Den store succes, som Brandt Metalindustri har haft med den første BILA RoboPower har betydet, at de allerede et år efter har investeret i endnu en BILA RoboPower. Denne gang skal den stå ved en fræser, og robotcellen forventes at være oppe at køre inden for kort tid.

 

Interesseret i BILA RoboPower?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Lars Skaarup Rasmussen

Lars Skaarup Rasmussen

Sales Manager
+45 2030 5177

lsr@bila.dk