Palletering med BILA Flex hos Arla Kruså

BILA Flex hjælper Arla Foods Kruså

 

  • Fleksibilitet
  • Driftsikkerhed
  • Arbejdsmiljø
  • Hurtig implementering

Baggrund for investeringen

Arla Kruså har lavet en ny produktionslinje, som håndterer feta i en ny emballage. Fetablokkene er pakket i plastbægre i 3 størrelser 200, 400 og 800g. Til denne nye produktionslinje har BILA A/S leveret en BILA Flex, som er en standardløsning, der håndterer og palleterer produkter.

Håndtering og palletering er i mange virksomheder forbundet med ensidigt gentaget arbejde og tunge løft. Hos Arla er det vigtigt, at der er et godt fysisk arbejdsmiljø. Det var vigtigt, at dette blev prioriteret i løsningen. Et vigtigt parameter har dog også været brugervenligheden. Operatørerne skal gerne selv kunne foretage små omprogrammeringer.

Kim Bøg, PTD Manager hos Arla Kruså, udtaler:

”Vi har fået en løsning som fungerer rigtig fint, der er ikke noget at komme efter. Operatørerne er glade og synes BILA Flex’en er nem at betjene. Brugervenligheden er rigtig god på anlægget!”

Løsningen

Produkterne, som indgår i den nye produktionslinje, skal håndteres meget skånsomt. Osten må ikke skvulpe, da den skal have tid til at sætte sig inden forsendelse.

Ved udarbejdelse af løsningen til Arla har der derfor været stor fokus på skånsom håndtering af produktet fremfor hastigheden i palleteringen. Der håndteres derfor 2 kartoner ad gangen, fremfor at køre stærkt med en karton.

BILA Flex’en, som BILA har leveret til Arla, er meget fleksibel.

”BILA’s standardkoncept til palletering og håndtering blev vi virkelig tiltrukket af. Det blev vi, fordi det er nemt at udvikle og udbygge, hvis et nyt behov opstår. Det er fleksibelt i forhold til fremtidige ønsker, og så er prisniveauet rigtig fornuftigt.”

Med denne meget fleksible Plug and Play løsning, kan BILA Flex’en hurtigt og uden problemer flyttes til anden fabrik, hvis produktionen ændres.

"Indkøringen var indbegrebet af Plug and Play. Vi opdagede slet ikke, at anlægget var kørt ind, før det var klar til brug."

Arla har erfaring med samarbejdet med BILA fra tidligere projekter. Også denne gang har Arla været begejstret for samarbejdet.

Projektforløbet fungerede rigtig godt. Det er tydeligt at mærke, at dette er et kerneområde for BILA. Der har været styr på processen hele vejen igennem, og man har været god til at inddrage medarbejdere. Denne inddragelse har resulteret i stor tilfredshed og ejerskab hos medarbejdere.”

slutter Kim Bøg

Interesseret i at vide mere?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Jesper Hjort

Jesper Hjort

Key Account Manager
+45 2265 0016

jhj@bila.dk