Palletering med BILA Flex hos Arla Korsvej

Arla Korsvej automatiserer Castello-palletering

 

  • Reducerede lønomkostninger
  • Fjernet tunge løft
  • Øget arbejdsglæde og fleksibilitet

Arla Korsvej producerer årligt ca. 7.500 tons ost, hvor Castello flødeoste er en af mejeriets primærprodukter. Arla Korsvej beskæftiger ca. 130 medarbejdere. 

Tungt palleteringsarbejde var en udfordring hos Arla Korsvej

Hos Arla Korsvej så de gode muligheder for at fjerne en simpel manuel arbejdsplads, hvor Castello flødeoste palleteres. Medarbejdere løftede dagligt 3 tons kasser med ost over på paller. Mejeriet ønskede at frigøre medarbejdere fra et direkte fokus på palletering, da de var bundet til en fast palleteringsopgave, der krævede meget ensformigt og tungt arbejde. Samtidig var man hos Arla Korsvej ikke helt tilfreds med driften af den pågældende produktionslinje og –layout, som de savnede hjælp til at optimere.

Standardløsning med BILA Flex gør en forskel

Udfordringen hos Arla Korsvej valgte man at løse med en investering i en BILA Flex robotcelle. BILA Flex’en er en standardløsning, som i dette tilfælde palleterer tre kasser med ost ad gangen. Sammen med implementering af en PAL-Cut til mellemlægspapir og en PALOMAT palleterer robotten 15 oste pr. minut. Der palleteres primært 1 kg Castello flødeoste til restaurationer mm. Palleteringen er programmeret således, at kasserne overvåges, og mærkater tydeligt kan ses på hver enkelt kasse.

En effektiv palleteringsproces

BILA Flex’en var hurtig at indkøre og installere. ”1½ døgn så var robotten oppe at køre inklusiv uddannelse af vores egne folk,” fortæller PTU chef, Svend Lynge Olsen.

Ved at automatisere produktionslinjen er der fjernet en manuel arbejdsplads med mange tunge løft, som personalet er bundet til. Medarbejderne kan nu bruges mere klogt, da de frigives til driften på hele linjen.

PTU chef Svend Lynge Olsen uddyber:

Det giver overskud til at hjælpe til på nabolinjen, hvis der er behov. Det har givet større arbejdsglæde, at man kan hjælpe til hos andre og mindre stress ved palletering, da det kører mere automatisk”.


Samtidig blev programmeringen tilpasset det nuværende pakkeudstyr hos Arla Korsvej, hvilket gjorde det let at tilgå systemet og lettede dermed overgangsfasen for personalet. 

”Sammen med BILA Flex har vi fået lavet den optimale løsning på linjen. BILA har været med til at løse hele efteremballeringsområdet og få det til at hænge sammen.” - PTU chef, Svend Lynge Olsen

Interesseret i at vide mere?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Jesper Hjort

Jesper Hjort

Key Account Manager
+45 2265 0016

jhj@bila.dk