Mixpakning og -palletering af smelteost hos Arla Birkum

Mixpakning og palletering hos Arla Birkum

 

  • Lavere produktionsomkostninger
  • Reduceret håndteringstid
  • Forbedret arbejdsmiljø
  • Forbedret konkurrenceevne

Industriel automation af mix funktion

Arla Foods mejeriet i Birkum oplevede gennem årene stigende problemer med tunge løft, ensidigt gentaget arbejde og udfordringer med flowet i produktionen. Før pakkede man manuelt ostebægre i kasser og kartoner, hvilket bevirkede at de involverede medarbejdere gentog de samme bevægelser dagen lang. Ligeledes foregik mixpakning og renpakning af ostebægrene på en og samme produktionslinie, hvilket havde den ulempe at man ikke både kunne mixpakke og renpakke på samme tid og dette besværliggjorde flowet i produktionen.

Jesper Thomsen, Mejerichef hos Arla Foods, Birkum udtaler: 

Vore medarbejdere blev hver dag udsat for ensidigt gentaget arbejde ved pakningen af ostebægrene, så vi ønskede at komme dette problem til livs samtidig med at vi havde et ønske om at forbedre flowet i produktionen.”

Bila A/S fremkom med en løsning med 4 Kawasaki robotter, hvor mixpakningen og renpakningen blev splittet ud i 2 funktioner i hver sin produktionshal. I den ene hal sørger en robot for både renpakning og palletering af ostebægrene og i den anden hal har man samlet mixpakningen, der dermed kører uafhængigt af den anden linie. Her tømmer en robot plastkasserne med ostebægre, de mixes og derefter bliver de pakket og palleteret. Alt sammen foregår automatisk.

Jesper Thomsen siger om samarbejde med Bila A/S: ” Vi er meget tilfredse med løsningen og projektet er forløbet godt fra start til slut.”

Interesseret i at vide mere?

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

 

Eller kontakt os direkte

 

Jesper Hjort

Jesper Hjort

Key Account Manager
+45 2265 0016

jhj@bila.dk