AGV hos Hav Line - Automatisering af laksehåndtering

Hav Line automatiserer produktionen med 5 AGV’er

 

  • Øget produktivitet
  • Forbedre personsikkerhed og arbejdsmiljø
  • Optimering af arbejdsprocesser

Der er mange fordele forbundet med valget om at automatisere ved køb af en AGV. Det har den norske virksomhed, Hav Line, erfaret på deres lakseterminal i Hirtshals. De har ikke blot valgt at investere i en enkelt AGV fra Global AGV, men hele 5 AGV’er. De 5 AGV’er skal tilsammen sørge for transporten af de palleterede laks fra palleteringscellerne og til videre distribution. 

Hav Line-metoden

Hav Line har bygget en helt ny lakseterminal på havnen i Hirtshals, som rummer et stort sorterings- og pakkeanlæg, der håndterer tusindvis af tons laks. De har samtidig effektiviseret måden at håndtere fersk laks, hvor de har gjort det muligt at palletere mere end 1 tons laks i minuttet.

Tidligere har alt transport af laks forgået på vej, men Hav Line-metoden har udfordret dette ved at overflytte en stor del af den transport over til transport af laks til søs. Det gør at transporttiden reduceres og holdbarheden på laksen forlænges, da den hurtigere bliver distribueret ud til kunden ved denne metode.

Laksene bliver slagtet ombord på det nybyggede slagteskib, Norwegian Gannet, på turen fra de norske laksgårde og til terminalen i Hirtshals. Efter slagtningen bliver laksen lagt i tanke, som nedkøler laksen til under 0 grader, og dermed forbliver laksen frisk i længere tid.

Ved skibet ankommer til Hirtshals havn, bliver laksen pumpet ind på fabrikken. Her sorteres laksene og bliver lagt i flamingokasser, og når laksen allerede er nedkølet til under 0 grader, kan mængden af is i flamingokasserne reduceres og hermed er der plads til flere laks i flamingokasserne.

Når laksen er pakket i flamingokasser og det store palleteringssystem har placeret flamingokasserne på en palle bliver pallen hentet af en AGV. AGV’en sørger for at transportere pallen til videre distribution.

Kommunikation på højt niveau

Det interessante her er kommunikationen mellem palleteringssystemet og AGV’en. Palleteringssystemet kalder på AGV’en når der er en palle klar til afhentning. Sikkerhedssystemet i cellen tillader AGV adgang til at køre direkte ind i palleteringscellen.

Robotten kan samtidig palletere videre på de øvrige pallepladser og produktiviteten øges. I forhold til sikkerheden ville dette ikke være muligt ved manuel håndtering af afhentning af de færdige paller, da den manuelle afhentning ville kræve at robotten skulle stoppe og afvente at pallen afhentes. Dette kan tage op til 15-20 procent af produktiviteten. Idet robotten kan arbejde videre når AGV’en henter den færdig palle gør at produktiviteten øges markant.

Kvalitetstransport

I samspil sørger de 5 AGV’er for at transportere de færdige paller med laks fra palleteringscellerne og videre ud til afhentningspladserne alt efter hvilken kunde laksene skal sendes til. AGV’en placerer nemlig pallen på den specifikke afhentningsplads til den specifikke kunde.

På vejen fra palleteringscellen og ud til afhentningspladserne kører AGV’en forbi en scanner, som scanner en QR-kode på kassen og der påsættes efterfølgende et mærkat på kassen, som indikerer indholdet. Efterfølgende transporteres pallen ud til den specifikke afhentningsplads. 

Maksimal kapacitet og innovation

Hav Line har gennemført et nyt banebrydende koncept inden for laksebranchen gennem kombinationen af maksimal udnyttelse af kapaciteten og den innovative udnyttelse af eksisterende teknologi. Teknologien har gjort det muligt for Hav Line, at minimere deres gennemløbstid fra skibet ankommer til Norge og undervejs til kunderne i hele verden. Dette er fremtiden inden for lakseteknologi og laksedistribution.

Den høje grad af automatisering i pakkeriet gør, at fisken hurtigere kommer i kasser, bliver sat på paller og sendt ud i den store verden. Samarbejdet med Global AGV har fungeret rigtig godt, og projektet er en innovativ bedrift, udtaler Carl-Erik Arnesen, CEO, Hav Line.

Ren win-win

De 5 AGV’er har medført, at Hav Line har automatiseret tidligere manuelle arbejdsprocesser i deres interne lagerlogistik og dermed har de forøget produktiviteten betydeligt. Samtidig har de forbedret personsikkerheden og arbejdsmiljøet. Dermed har de 5 AGV’er tilsammen bidraget positivt til Hav Line-metoden. 

Book et møde og øg produktiviteten i din virksomhed! 

Kontakt vores kompetente eksperter, så vi sammen kan finde den bedste løsning for lige netop dig og din produktion.

Udfyld formularen - og vi kontakter dig inden for 2 hverdage.