+45 97 71 00 44
telefonnummer til BILA A/S

BILA RoboPower hos Holms Finmekanik

Første robot installeret hos Holms Finmekanik

Efter flere investeringer i CNC maskiner har Holms Finmekanik investeret i deres første robotcelle til maskinbetjening – en BILA RoboPower T850-6L.

Holms Finmekanik blev grundlagt i 1984, og de er en førende ordreproducerende virksomhed inden for finmekanik.

Maskinfabrikken havde et ønske om at udnytte kapaciteten bedre på fabrikkens CNC maskiner. Efter investeringen i den første BILA RoboPower er Holms Finmekanik ikke i tvivl om, at robotter er vejen frem.

Efter kun fire dages installation kører fabrikken nu med seks timer ekstra produktion hver dag. Robotten er installeret på et 5-akset Quaser CNC bearbejdningscenter, der nu kører ubemandet efter fyraften.

 

BILA Robopower har samtidig øget effektiviteten med min. 30 % på dagholdet, da der bliver skiftet emner, så snart CNC maskinen er færdig, også i pauserne og under møder, og operatøren kan uforstyrret passe en ekstra maskine.

”Vi er i gang med en simpel ændring af vores emneplade, der vil give os 18 timers produktion pr. ladning, hvilket er over alt forventning,” udtaler Fabrikschef Andreas Holm, og forsætter:

De sidste år har vi investeret massivt i nye maskiner. De kommende år vil vi investere i en mere effektiv udnyttelse af maskinerne over flere skift, bl.a. ved at automatisere det med flere robotter,

slutter Andreas Holm.

Medarbejdere glade for automatisering

Læs mere om BILA RoboPower >>