Maskin betjening af CNC fræser hos Hosta Industries

Hosta Industries tilfreds med ny fleksibel
RoboPower-løsning

”Vi har fået store besparelser og et meget fleksibelt produkt, som vi kan bruge, hvor der er travlt. Det giver os flere timer i døgnet uden at skulle sætte flere folk på."

- PTA chef Laust Madsen

Highlights

  • Reduceret fremstillingspris
  • Reducerede lønomkostninger
  • Fleksibel løsning

Hosta Industries ville være mere konkurrencedygtig

- Hosta Industries - er en førende underleverandør af stålkomponenter til metalindustrien i både ind- og udland.

Ny fleksibel BILA RoboPower-løsning - BILA leverer ny løsning til CNC-fræser, der sikrer fleksibilitet og en besparelse på 30% på fremstillingsprisen på stålemner.

Hos Hosta Industries håndterede man fremstilling af store ordrer på en række emner manuelt. Ensidigt gentaget arbejde var en del af fremstillingsprocessen. Virksomheden ønskede at effektivisere processen på to punkter; øge konkurrencedygtigheden og fjerne nedslidende arbejde for personalet for at blive endnu mere konkurrencedygtig.

PTA chef Laust Madsen fortæller: ”Vi ville være mere konkurrencedygtig med lavere lønomkostninger på vores emner. Samtidig betyder det meget for os at undgå ensidig gentaget arbejde.”

Ny fleksibel BILA RoboPower-løsning

Til at løse denne opgave valgte Hosta Industries en BILA-løsning. ”BILA præsenterede en meget professionel løsning for os. Vi fik selv syn for sagen, da vi blev inviteret ud at se en kørende løsning hos en BILA-kunde. Med en overskuelig projektpræsentation med tydelige effektiviseringspunkter var vi trygge ved at vælge BILA som leverandør”, fortæller Laust Madsen.

BILA RoboPower skifter mellem forskellige emner alt efter behov, hvor en sugekop løfter emnet fra sit lager og over på en mellemstation, der sikrer emnets nøjagtige placering. Herfra suges emnet igen og føres automatisk over i en CNC-fræser, der fræser emner efter individuelle behov. Derefter griber robotten igen emnet og placerer den på sit færdiglager.

30% besparelse pr. emne

Projektet er blevet fulgt helt til dørs og både Hosta Industries og BILA’s forventninger til resultatet er blevet indfriet.

Investeringen frigør en medarbejder i produktionen, og gør det muligt for vedkommende at håndtere en anden maskine, samtidig med at der løbende opfyldes emner over i BILA RoboPower. Medarbejderen er på kort sigt hurtigere til at flytte emnerne over i CNC-fræseren, men samtidig er han dyrere og skal bruge pauser i løbet af dagen. RoboPower kører i døgndrift hos os, da vi er døgnbemandet, hvilket betyder, at set ud over et døgn får vi produceret det samme antal emner som tidligere blot til en lavere pris med 30% besparelse pr. emne, beskriver Laust Madsen.

Hos Hosta Industries håndterer BILA RoboPower 18.000-35.000 emner årligt alt efter størrelse og efterspørgsel. "Investeringen betyder for os, at vi har flyttet en medarbejder fra opgaven. Dermed har vi fået ledig kapacitet og flere ressourcer i produktionen. Samtidig er løsningen tilpasset, så vi selv kan programmere og flytte den rundt efter behov." Laust Madsen, PTA chef Hosta Industries