BILA forhandler af MIR

BILA vil automatisere industrien med mobile MiR-robotter

Der er kamp om at blive forhandler af den prisvindende mobile robot MiR100. Nu har BILA indgået aftale med Mobile Industrial Robots om forhandling på det danske marked. Det skal bane vejen for optimering af industriens interne transport.

Den lille, stærke logistikhjælper MiR100 bliver nu også introduceret til nogle af Danmarks sværvægtere i industrien. Automationshuset BILA, der blandt andet leverer løsninger til Arla, Scandi Standard, Tulip, Schur og Linak er blevet MiR-forhandler for endnu bedre at kunne hjælpe industrien med at minimere flaskehalsproblemer.

Kan noget andet end de andre AGV’er

”Vores kunder forventer, at vi kan tilbyde både løsninger og produkter, der bygger på de nyeste teknologier. Her ser vi MiR100 som en mægtig interessant måde at optimere flowet yderligere i mange typer produktion. Desuden passer MiR100 strategisk rigtigt godt i vores forretning, fordi vi har planer om at skalere vores produktforretning rigtig meget. Vi arbejder i forvejen med AGV-systemer, men MiR100’s korte tilbagebetalingstid og høje brugervenlighed giver os mulighed for også at tilbyde rentabel automatisering af de mindre og skiftende transportopgaver hos vores kunder”, vurderer Jan Bisgaard Sørensen, CEO i BILA.

Service spiller en rolle

Hos Mobile Industrial Robots er vækstambitionerne tårnhøje, og derfor er CEO Thomas Visti glad for det nye samarbejde, fordi BILA med sine fokusområder, kompetencer og ikke mindst kundekreds udvider robotproducentens rækkevidde i Danmark.

”Industrien i Danmark er hastigt på vej op af teknologistigen, og vi oplever i MiR en kraftig vækst i efterspørgslen måned for måned. Samtidig med at vi udvider forhandlernettet, har vi derfor netop valgt at forstærke vores egen organisation med Areal Sales Manager, Anders Kjempff, der i samarbejde med blandt andet BILA skal udbygge vores markedsposition i Skandinavien, Benelux-regionen og Storbritannien,” fortæller Thomas Visti, CEO i Mobile Industrial Robots.

Udstilles allerede i denne uge

Aftalen om samarbejdet mellem Mobile Industrial Robots og BILA A/S er netop kommet i stand ved udgangen af oktober, men allerede ugen efter demonstrerer BILA MiR100 for fødevareindustrien, når der i Herning er International Food Contest i MCH Messecenter Herning 3. - 4 november på stand nr. J 0121.

På verdensplan har robotproducenten MiR nu på 10 måneder etableret sig med 23 forhandlere fordelt på 3 kontinenter og flere er på vej. Senest har flere forhandlere i Asien henvendt sig med ønsket om at forhandle den danskudviklede mobile robot.

Baggrund & fakta:

Om Mobile Industrial Robots A/S
Robotproducenten udspringer af mange års robotforskning på Syddanmark Universitet. Virksomheden blev stiftet i 2013, og siden er der sket en rivende udvikling. Masser af mobile robotter kører nu rundt hos kunder i Europa. Budskabet om optimering af intern transport med en fleksibel, intuitiv robot er gået rent ind hos den globale industri, såvel som i hospitalssektoren. MiR100 kom på markedet i efteråret 2014, og siden har forhandlerne fået henvendelser fra eksempelvis BMW, Volkswagen, Gucci, Audi, Continental, Arla og Airbus og Scan. MiR’s medarbejderstab tæller 15 medarbejdere og ventes at blive fordoblet i 2016, hvor virksomheden også etablerer sig i Nordamerika.  

Læs mere om MiR-robotter

Se video omkring MiR-robotten