BILA bliver forhandler af Universal Robots
BILA bliver forhandler af Universal Robots i Danmark

Der er fortsat et kolossalt uudnyttet potentiale for at automatisere opgaver i den danske fremstillingsindustri med de fleksible robotarme fra Universal Robots. Det gælder både de mindre stykserier hos de store virksomheder, og det gælder de skiftende opgaver hos de mindre producenter. Derfor vælger Universal Robots nu et af Danmarks største automationshuse, BILA, som forhandler her i landet. På hver eneste industriarbejdsplads i Danmark er der manuelle opgaver, som en fleksibel robotarm rentabelt kan gå ind og hjælpe medarbejderne med at optimere. Dette store uopdyrkede marked har Universal Robots nu betroet Per Kloster Poulsen at opdyrke. Han er robotproducentens nye Area Sales Manager med ansvar for det nordiske og britiske marked.

Vi har vurderet forhandlerstrukturen i hele regionen, og det viste sig at være et oplagt valg at indgå aftale med BILA. Vores erfaring er, at et knivskarpt fokus er altafgørende for succes med salg, og derfor er vi meget tilfredse med, at BILA her i 2015 har valgt at opbygge en helt ny division omkring lige netop det, vi står for: Fleksible, brugervenlige og samarbejdende robotter”, siger Per Kloster Poulsen, Area Sales Manager i Universal Robots.

Robotter til integratorer og slutkunder
BILA kommer til at arbejde tæt sammen med det brede netværk af integratorer og maskinbyggere, der findes i Danmark. Når virksomheder implementerer UR-robotter i deres produktion, kan de således købe robotterne hos deres lokale leverandør, som bestiller dem hjem via BILA.

Vi ser frem til et langsigtet partnerskab med BILA, som vil booste udbredelsen af UR-robotter her på hjemmemarkedet. BILAs stærke fokus på automation og deres succes er overbevisende, og det stemmer godt overens med vores høje vækstmål. Vi passer strategisk fantastisk godt sammen, og det er der en kæmpe synergi i”, siger Per Kloster Poulsen, Universal Robots.

Håndplukket UR-robotekspert
I spidsen for den nye robotsatsning, BILA ROBOTICS, står en stor kapacitet inden for UR-robotter; Nemlig Henrik Christensen, der dedikeret har arbejdet hos forskellige forhandlere med de nyskabende, danske UR-robotarme, lige siden den første model UR5 kom på markedet for syv år siden.

”Jeg glæder mig til – sammen med mine nye kolleger i divisionen – at vise både de små, mellemstore og store virksomheder, hvor mange opgaver fleksible letvægtsrobotter kan løse særdeles rentabelt, fortæller den nye Market Unit Manager, Henrik Christensen.

Meget foregår stadig manuelt – især hos de små
En analyse udarbejdet af Dansk Industri og Dansk Metal af anvendelsen af robotter i Danmark viser tydeligt, at det især er de mindre virksomheder, der mangler at komme med på automationsbølgen. 60 procent af de danske industrivirksomheder har stadig ikke installeret robotter. Kun hver tiende virksomhed med under 20 ansatte har robotter i produktionen, og kun hver fjerde blandt virksomhederne med 21-50 ansatte bruger robotteknologi.

De fleksible UR-robotter, UR3, UR5 og UR10 blev udviklet, netop fordi der manglede velegnede robotter designet til SMV’ernes behov. I modsætning til traditionelle industrirobotter, der ofte indbygges i store komplekse, afskærmede anlæg, er UR-robotter designet som et moderne, brugervenligt værktøj, man kan tage ud af papkassen, montere med 4 skruer ved en arbejdsstation og dermed få en ekstra arm, der øger produktiviteten øjeblikkelig.

Skiftende opgaver til samme robot
Når man kan køre én opgave i seks timer og så klikke et andet modul på arbejdsbordet og sætte robotten til en ny opgave de næste to timer, så tjener en robot sig lynhurtigt hjem, fordi produktionsomkostningerne og leveringstiden minimeres", pointerer Henrik Christensen, BILA. BILAs nye robotdivision er hjemmehørende i BILAs Hinnerup-afdeling. De mange brugere af UR-robotter i Danmark får samtidig adgang til et 40 mands landsdækkende serviceteam.

Startskuddet til det nye samarbejde mellem Universal Robots og BILA lyder 1. januar 2016.