Overtagelse af Bodilsen-ejendomme

BILA sikrer fremtidens projekter med nye erhvervsejendomme

BILA A/S har pr. september officielt overtaget fabriksbygningerne efter den tidligere store møbelfabrik Bodilsen i industrikvarteret Morsø Food Park i Nykøbing Mors. Det drejer sig om i alt 19000 m2, der har stået tomme, siden Bodilsen gik konkurs tilbage i 2009. I bygningerne ser BILA fremtidige udvidelsesmuligheder både arealmæssigt og organisatorisk.

I anledning af overtagelsen deltog Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen, Morsø Erhvervsråds formand Jesper Overgaard og erhvervschef Arne Munkholm samt erhvervsrådgiver i Jyske Bank Flemming Bech i et smugkig af bygningerne fredag 25/9.

Fyldt ordrebog hos BILA

Ved overtagelsen af de mange kvadratmeter gør BILA klar til fremtidens projekter. CEO Jan B. Sørensen udtaler: ”Vi har en fyldt ordrebog og fremtiden ser meget positivt ud, derfor er vi glade for at sikre os meget mere arbejdsplads til de mange spændende projekter, der venter os.”. BILA har ca. 170 medarbejdere tilknyttet, der arbejder på et højt teknisk og videnmæssigt niveau med automatiseringsløsninger til industrivirksomheder som bl.a. Arla, Linak og andre af Danmarks største virksomheder.

Udfordrer fordomme om ’udkantsdanmark’

Med udvidelsen tegner der sig et positivt billede hos en af mange virksomheder i udvikling på Mors og i Nordvestjylland i modsætning til den megen dialog omkring det modsatte i udkantsdanmark. Jan uddyber: ”Jeg er stolt på vegne af lokalsamfundet/udkantsdanmark, at vi sammen her på BILA kan skabe så mange arbejdspladser, at vi kan få gang i de bygninger igen. Købet signalerer en endnu større lokal forankring af BILA som en markant arbejdsplads i Nordvestjylland.”

Flytning fra nuværende adresse

Overtagelsen af bygningerne betyder, at BILA på sigt vil flytte dele af virksomheden, hvilket der bl.a. vil give mere plads til BILA’s serviceafdeling samt store projekter, der ikke er plads til på nuværende matrikel. ”Formålet med flytningen er at få mere plads både til store projekter og relevante dele af virksomheden. Vi er simpelthen vokset ud af de nuværende lokaler, og det har vi nu taget en positiv konsekvens af.”, forklarer Jan.

BILA vil i første omgang benytte sig af ca. 5000 m2, hvoraf de resterende m2 vil blive lejet ud til fordel for andre ekspansive virksomheder i ’udkantsdanmark’.