UR-robotterne kommer!

Og de er her for at hjælpe, ikke for at overtage arbejdspladser.

Der er ingen grund til at frygte nedlæggelse af jobs, når virksomheder får en robotkollega i produktionslinjen.

UR-robotterne er samarbejdende robotarme – med tryk på samarbejdende. De har med andre ord ikke til formål at overtage menneskelige arbejdspladser, men derimod at effektivisere arbejdsprocesser og eksempelvis aflaste den menneskelige arbejdskraft for opgaver med mange gentagelser og ofte belastende arbejdsstillinger. Og når robotterne overtager disse opgaver, kan medarbejderne flyttes til andre steder i produktionen, hvor der er behov for menneskelig involvering.

Disruptionekspert: Robotterne er en kæmpe mulighed

Ikke alene er det forkert, at robotter skaber tabere blandt fag- og ufaglærte. Det er også udtryk for mangel på ambitiøst købmandskab og lederskab. For digitaliseringen er den største mulighed Danmark nogensinde har haft.

Sådan skriver Lone Overgaard Their, en af Danmarks førende disruptioneksperter, i et debatindlæg hos Altinget. Hun mener, at Danmark står i en særlig position, hvor der er masser at vinde ved at invitere robotterne ind i landets produktionsmiljøer. Hun peger nemlig på hele kernen af vores produkter: Samarbejdet med robotter kan øge produktiviteten, øge kapaciteten og dermed skaffe flere arbejdspladser.

Du kan læse hele Lone Overgaard Theirs debatindlæg her:

http://www.altinget.dk/digitalvelfaerd/artikel/disruption-ekspert-saadan-skaber-robotter-arbejdspladser

Læs også vores tidligere bragte case-historie om trykkerivirksomheden InPrint i Kolding, der på fire måneder har fået frigivet 150 timer, efter de fik implementeret en samarbejdende UR-robotarm til håndteringsarbejde. Du finder casen om InPrint lige her:

http://www.bila.dk/case-stories/robotarm-frigiver-timer