BILA er Nordjyllands mest innovative virksomhed

Erhvervsdirektør Morsø Erhvervsråd Per Søndergaard, BILA CEO Jan B. Sørensen og formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Morsø Kommune Ellen Philipsen Dahl. Foto: Tag Fat

BILA er Nordjyllands mest innovative virksomhed

Blandt 11 virksomhedsfinalister - én fra hver af Nordjyllands 11 kommuner – dystede man om titlen som Nordjysk Mester i Innovation 2016 i den regionale innovationskonkurrence ”Tag Fat på innovation - fordi det betaler sig”. Onsdag aften faldt afgørelsen: BILA hev sejren hjem og kåres som Nordjyllands mest innovative virksomhed.

Kåringen fandt sted på Aalborgs gamle spritfabrik. Her forklarer dommerne, at det ikke alene er projekthuset højteknologiske robotter der gjorde udslaget for dommerne. Innovationsekspert i Tag Fat Jimmi Normann Kristiansen forklarer til Nordjyske:

Til trods for en branche, som er i rivende udvikling, har virksomheden formået at have en struktureret innovationsproces og har bl.a. fuldtidsansatte til at arbejde systematisk med forsøg og udvikling. Derudover har BILA fokus på udvikling af sine medarbejdere med et internt akademi for videreuddannelse. På den måde tager virksomheden et stærkt ejerskab for rekruttering og medarbejderudvikling i en situation, hvor det ellers er svært at rekruttere højt kvalificeret arbejdskraft.

CEO Jan Bisgaard Sørensen tog imod prisen og glæder sig til at tage titlen og præmie-skulpturen med hjem til Mors:

Det er jo egentlig slet ikke mig, der skal have prisen. Det er vores folk, der gør det pissegodt hver eneste dag. I øjeblikket har vi en forandringsproces i gang og har haft det de seneste par år, og det giver et meget stærkere fundament. Det er derfor, at de skal have den her pris.

Kåringen er også positiv for Morsø Kommune, der kan være med til at skabe vækst og trække folk til Mors. BILA er i den grad en frontløber, begrunder formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Morsø Kommune Ellen Philipsen Dahl, og uddyber til Radio Limfjord:

BILA er i den grad en frontløber. Det viser, at vi har nogle virksomheder, der er i stand til at sætte udvikling i proces og gøre tingene smartere og i sidste ende skabe værdi på bundlinjen. Det er et fantastisk signal både for Mors og for BILA.

Den flotte pris og anerkendelse kan være med til at løfte energiniveauet endnu højere for BILA samt tiltrække yderligere kompetent arbejdskraft til virksomheden.